PAÜ’de Uluslararası Uyum Programı Gerçekleştirdi

04.11.2022

Pamukkale Üniversitesi’nde Yurt Dışı Öğrenci Koordinatörlüğü ve Denizli İl Göç İdaresi işbirliği ile Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında “Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimleri” toplantısı Pamukkale Üniversitesinde öğrenim gören 1676 yabancı uyruklu öğrenci için PAÜ Turizm Fakültesi Hierapolis konferans salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen Uluslararası Öğrenci Uyum Programı kapsamında yapılan bilgilendirme konferansına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt, İl Göç İdaresi Müdürü Abdullah Yılmaz, Müdür Yardımcısı Tamer Küçükyağcı, PAÜ Yurtdışı Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Arzum Işıtan, PADAM Müdürü Doç.Dr. Feyza Tokat, PADAM Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Eda Duruk, Yurt Dışı Öğrenci Koordinatörlüğü personeli ve PAÜ’de okuyan yabancı öğrenciler katıldı.

Konferansta, PAÜ’de okuyan 1676 yabancı uyruklu öğrenciye göç ve yabancılar, sosyal uyum ve yaşam eğitimi, ikamet izni ve prosedürleri, öğrenci ikamet izni ile ilgili konularda çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Konferansın devamında Türkiye’nin göçlerdeki yeri, ev sahipliği, yabancıların alabileceği statüler ve uyum faaliyetlerine de değinildi.

Konferansta ayrıca öğrencilerin nasıl ikamet izni alabilecekleri ve öğrencilerin geçici koruma kimlik belgesi alabileceklerinin de bilgisi verildi. Programın sonunda öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

İlgili Haberler