PAÜ’de “Türkoloji Çalışmalarının Dünü, Bugünü, Yarını” Konuşuldu

13.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, “Türkoloji Çalışmalarının Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı iki panel tertip edilmiştir.

Türk edebiyatı ve Türk dili araştırmalarının Cumhuriyet tarihindeki yeri ve öneminin ele alındığı panellerin ilki 8 Aralık, ikincisi ise 13 Aralık tarihlerinde Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Yeni Türk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı ve Halk Bilimi alanlarında Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleştirilmiş akademik çalışmaların ele alındığı ‘Türkoloji Çalışmaları I’ başlıklı panele, Arş. Gör. Dr. Didem Gülçin Erdem Kük, Arş. Gör. Dr. Kevser Sönmez ve Arş. Gör. Dr. Metin Akdeniz konuşmacı olarak katıldı. ‘Türkoloji Çalışmaları II’ başlıklı panelde ise Eski Türk Dili, Yeni Türk Dili ve Çağdaş Türk Lehçeleri alanlarında Cumhuriyet döneminden bugüne dek yapılan akademik çalışmalar hakkında Arş. Gör. Dr. Dilek Çetinkaya, Arş. Gör. Dr. Gökhan Özcaner ve Arş. Gör. Dr. Orhan Baldane sunumlarını gerçekleştirdi.

İlgili Haberler