PAÜ’de “Girişimciliğin Sosyolojik İmkânları ve Sınırlılıkları” Konuşuldu
Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından, “Girişimciliğin Sosyolojik İmkânları ve Sınırlılıkları” başlıklı bir panel düzenlendi.
İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda düzenlenen panel kapsamında Sosyoloji Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Talha Aydın “Girişimciliğin Sosyolojik İmkânları ve Sınırlılıkları” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Arş. Gör. Aydın, sunumunda öncelikle girişimci ve girişimcilik kavramlarının tanımlarını yaptı. Sunumun devamında girişimcilik türlerini ve girişimciliğe kuramsal yaklaşımları değerlendirdi. Bu noktada girişimcilik olgusuna sosyolojik yaklaşımın önemini vurgulayan Arş. Gör. Aydın, Türkiye’de girişimcilik olgusu söz konusu olduğunda incelemelerin başlangıç noktasının Osmanlı sosyo-iktisadi yapısı olması gerektiğini ifade etti.
Osmanlı’da köklenen belirli yapısal ve toplumsal koşulların bugüne kadar uzandığını belirten Arş. Gör. Aydın, Türkiye’de girişimcilik olgusunun merkeziyetçi yönetim anlayışı, sermaye birikimi sorunu, iktisadi kültür eksikliği, girişimciliğin irrasyonelleşmesi gibi noktalar bakımından sınırlılıklar ifade ettiğini ancak bunun yanı sıra Türkiye’nin genç ve dinamik nüfus ve toplum yapısının girişimciliğin olumlu yönde seyredebilmesi noktasında önemli imkânlar sunduğunun altını çizdi. Panel, katılımcı sorularının ardından sona erdi.