Denizli Çalışma ve İş Kurumu ile PAÜ Arasında İŞKUR Gençlik Programı Protokolü İmzalandı

16 Saat Önce

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) arasında İŞKUR Gençlik Programı protokolü Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Denizli İŞKUR Müdürü Fatih Işık tarafından imzalandı.

İmzalanan İŞKUR Gençlik Programı protokolü ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık şunları söyledi: “Bu salon bizim için çok farklı bir anlama sahip ve bu salona her geldiğimizde Rektör Hocamızla birlikte Denizli’de hatta Ege Bölgesi’nde Türkiye’de çok farklı projelerin başlangıcı ve protokollerini yapıyoruz. Bugün yine iki üç gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan üniversitelerle beraber yürüteceğimiz gençlik projesini imzalamak üzere buluştuk. Bu projenin Denizli’mize ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ederim. Bu kadar hızlı bir şekilde başlamasından dolayı da Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun.”

Rektör Kutluhan: “Bu proje vasıtasıyla kendi öğrencilerimiz kendi üniversitemizde çalışarak hayatlarını kazanabilecekler.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise yapılan protokol hakkında şunları kaydetti: “Çalışma Bakanlığımızın yapmış olduğu istihdam projesi kapsamında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bugün çok önemli bir projeye imza attık. Bu proje vasıtasıyla kendi öğrencilerimiz kendi üniversitemizde çalışarak hayatlarını kazanabilecekler. Bu çok önemli bir şey çünkü öğrencilerimizin arasında ders dışında çalışmak isteyen öğrencilerimiz var. Birçok yere başvuruyorlar. Biz bu başvurularını kendi içimize çekmiş olacağız.  Gençliğe sahip çıkan bir devletimiz var. Dolayısıyla da bu yönüyle de çok başarılı buluyorum. Üniversitemizde de bu projenin çok başarılı bir şekilde uygulanacağını söyleyebilirim. Hayırlı uğurlu olsun.”

Rektörlük makamında yapılan imza töreninin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda öğrenciler için bir tanıtım programı gerçekleştirildi.

Burada konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan öğrencilere şöyle seslendi: “Kendi öğrencilerimiz kendi üniversitemizde artık çalışma imkânı bulacak. Bu noktada sizlerin her birinizin burada olması bizler için çok önemliydi. Çünkü öğrenci çalıştırabileceğimizden dolayı adaletsizlik yapmak istemedik. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gençliğin istihdamı konulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın toplantısına katıldık. Orada, Cumhurbaşkanımız bu konuyu deklare etti. Biz de, Denizli İŞKUR Müdürümüzle çok hızlı hareket ettik. Sizlere bugün bu bilgilendirmeyi yaptıktan sonra sizlerden gelen talep ve öğrencilerimize yapacağımız bildirilerle gelen başvuruların eşleştirilmesi sonrasında öğrencilerimiz çalışacağı birimdeki tanımlama ile bir düzende çalışabilecekler. Haftada iki-üç günü geçmeyecek şeklinde öğrencilerimizin derslerini aksatmayacak şekilde çalışma programının belirlenmesi planlandı. Dolayısıyla bu programdan yararlanan öğrencimiz eğer derslerinde başarısız olursa bir dahaki başvurusunda anlaşmanın yapılmaması yönünde görüş bildiriyor çünkü bu öğrencilerimize sunmak istediğimiz bir destek. Şimdi detaylı bir şekilde programla ilgili bilgileri dinleyeceğiz. Verilen öğrenci sayısı 1400 olarak biliyorum. Bunu başarılı bir şekilde yaparsak bu sayının artması noktasında da bir vaat var. Her birinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Devlet üniversiteleri ile iş birliği içinde yürütülen, üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitimler sağlayarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan kısmi zamanlı bir aktif iş gücü programı olan İŞKUR Gençlik Programı’ndan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan devlet üniversitelerinde örgün eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabiliyor. Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, yabancı uyruklu öğrenciler ile hane geliri net asgari ücretin 3 katını aşan öğrencilerin ise programa başvuruları kabul edilmeyecek.

Programın temel esasları ise şu şekilde yer alıyor: Haftada en fazla 3 gün ve günlük 7.5 saat süreli, katılımcılara günlük 1083 TL cep harçlığı ödenen, genel Sağlık Sigortası (GSS) ve iş kazası & meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Program süresince başka bir yerde sigortalı çalışmanın önünde engel bulunmuyor.

Program aşağıdaki alanlarda faaliyet gösterecek: Sürdürülebilir Kampüs Faaliyetleri (ağaçlandırma ve peyzaj, geri dönüşüm ve sıfır atık projeleri, enerji verimliliği projeleri), Kampüs Altyapı ve Bakım Faaliyetleri (engelsiz kampüs uygulamaları, kampüs güvenlik sistemleri), Sosyal ve Kültürel Faaliyetler (spor ve rekreasyon etkinlikleri, kültürel ve sanatsal organizasyonlar, öğrenci kulüp faaliyetleri), Akademik ve İdari Destek Faaliyetleri (kütüphane ve dokümantasyon çalışmaları, laboratuvar destek hizmetleri, kariyer merkezi faaliyetleri), Toplumsal Hizmet ve İş Birliği Faaliyetleri (toplum sağlığı ve rehberlik çalışmaları, sosyal inovasyon projeleri), Öğrenci Gelişim ve Uyum Faaliyetleri (akran danışmanlığı, kariyer gelişim rehberliği), Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Faaliyetleri (dijital içerik geliştirme, teknoloji eğitimleri), Girişimcilik Ekosistemi Faaliyetleri (kuluçka merkezi operasyonları, üniversite-sanayi iş birliği).

Ayrıca Gençlik Programı kapsamında katılımcılara iş arama teknikleri, CV hazırlama ve mülakat becerileri, finansal okuryazarlık konularında eğitimler de verilecek. Katılımcılara yapılacak ödemeler ve sigorta hakları, günlük 1083 TL ödeme, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve iş kazası & meslek hastalığı sigorta primleri karşılanması olarak planlandı.

Daha fazla bilgi için: https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/iskur-genclik-programi/ linki ziyaret edilebilir.

İlgili Haberler