PAÜ YDYO’da Uluslararası Dünya Dilleri ve Edebiyatları Sempozyumu Düzenlendi

08.06.2022

Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (PAÜ YDYO) tarafından “Uluslararası Dünya Dilleri ve Edebiyatları Araştırma Sempozyumu” düzenlendi. Çevrimiçi yapılan sempozyumun açılış konuşmasını Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sempozyumda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu yıl Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun birincisini düzenlediği Uluslararası Dünya Dilleri ve Edebiyatları Araştırmaları Sempozyumu’nda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Küreselleşen dünyada iletişim kurmak daha kolay hale geldi. Bu çerçevede birçok farklı ülkeden değerli akademisyeni çevrimiçi konferanslar ile bir araya getirebiliyoruz. Küreselleşmenin iki temel unsuru var; birincisi teknoloji ve diğeri de ortak dil (lingua franca). Yabancı Diller Yüksekokulu bu ikisini bir araya getirip, bizleri Dünya Dilleri Sempozyumu’nda buluşturdu. Bu sempozyumda farklı dillerden ve disiplinlerden oluşan geniş bir akademik bilgi platformunda sizleri ağırlıyoruz.  Başta Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin olmak üzere katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.  Sözü Sempozyum düzenleme kurulu başkanı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Recep Şahin Arslan’a bırakırken verimli bir bilim etkinliği olmasını temenni ediyorum.”

Açılışı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından yapılan ve Çin’den, Japonya’dan Amerika Birleşik Devletlerine kadar uzanan 186 katılımcının yer aldığı sempozyumda edebiyat, kültür çalışmaları, çeviri çalışmaları, dilbilim, ve dil öğretimi alanlarında bildiriler sunuldu.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Gürer Gülsevin’in, Vin Üniversitesi’nden Prof. David Harrison’ın,   New York at Buffalo Eyalet Üniversitesinden Prof. Dr. Janina Brutt-Griffler’in, Reading Üniversitesinden Prof. Rodney Jones’un ve Southern Illinois Üniversitesinden Prof. Dr. Seran Doğançay-Aktuna’nın davetli konuşmacı olarak katıldığı sempozyum Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep Şahin Arslan’ın kapanış konuşması ile sona erdi.

‘Yabancı Diller Günü’ PAÜ YDYO Tarafından Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

25-26 Mayıs tarihlerinde PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu CLIC-Creative Language Integration Center (Yaratıcı Dil Entegrasyon Birimi) tarafından Yabancı Diller Günü Etkinliği düzenlendi.

Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte sırasıyla Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep Şahin Arslan, Yabancı Diller Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Dr. Özlem Akyol ve CLIC Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ayşe Demir etkinlikle ilgili konuşmalar gerçekleştirdi.

İngilizce tiyatro, piyano dinletisi, İngilizce, Fransızca ve Almanca şiir ve şarkıların yer aldığı Yabancı Diller Günü’nde katılımcılar keyifli vakit geçirdiler. Etkinliğin ilk günü sertifika töreni ile son buldu. Etkinliğin ikinci günü ise Yabancı Diller Yüksekokulu önünde yapılan pilav hayrı ile başlayıp, öğrencilerin öğretmenleri ile etkileşim halinde yabancı dilde oynadıkları oyunlar ve müzik dinletisi ile sona erdi.

İlgili Haberler