PAÜ Turizm Fakültesi Corendon Touristic’e Teknik Gezi Düzenledi

13.11.2023

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serap Alkaya, Turizm İşletmeciliği Bölümü 2’nci Sınıf dersi olan Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü dersi kapsamında, Hollanda ve Belçika’nın önde gelen tur operatörlerinden biri olan ‘Corendon Touristic’e öğrenciler için teknik bir gezi düzenledi.

9 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen teknik gezide ilk olarak Antalya Güzeloluk mahallesinde bulunan Corendon Touristic Merkez Ofise gidildi. Teknik gezi grubunu karşılayan Corendon Touristic Operasyon Müdürü Niyazi Emir Yıldırır ve Araç Operasyon Sorumlusu Murat Kaplan öğrencilerin verimli bir eğitim alması amacıyla gruba eşlik etti. Teknik gezi grubunun yarısı şirket yetkilileri eşliğinde Antalya Dış Hatlar Terminaline ‘arrival’ ve ‘departure’ süreçleri ile ilgili bilgi almaları için götürüldü. Aynı anda teknik gezi grubunun diğer yarısı ise Operasyon Müdürü Niyazi Emir Yıldırır ve Araç Operasyon Sorumlusu Murat Kaplan'dan seyahat acentelerindeki operasyon süreçleri ile ilgili bilgi aldılar.

Eğitim sonunda öğrenciler soru cevap kısmında aklındaki sorulara yanıt buldu. Eğitimin sona ermesi ile öğrenciler acentenin bütün katlarındaki birimleri gezerek birimlerin ilgili kişilerinden ekstra detaylı bilgi aldılar. Eğitim sonrasında havalimanından gelen ekip ofisteki eğitime geçerken, eğitimden çıkan ekip ise Antalya Dış Hatlar terminaline ‘arrival’ ve ‘departure’ süreçleri ile ilgili bilgi aldı.

Teknik gezi grupların her ikisi bir araya gelerek şirketin verdiği öğle yemeğine katıldı. Yemek sonrası ise şirket yetkilileri öğrencilere şirketle ilgili küçük hediyelikler dağıtırken, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak eğitim veren şirket yetkilerine plaket takdimi yapıldı. Şirketten ayrıldıktan sonra mini bir şehir turu ile serbest zamanın ardından Denizli’ye doğru yola çıkan öğrencilerden oluşan teknik gezi ekibi derste dinlemiş oldukları bilgileri bire bir yerinde görüp öğrenme imkânı buldular. 

İlgili Haberler