PAÜ Öğrencileri Laodikeia ve Hierapolis Antik Kentlerini Gezdi

28.03.2022

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Naci Polat önderliğinde ‘Turizm Rehberliği’ dersi kapsamında Laodikeia ve Hierapolis Antik Kentlerine teknik geziler düzenlendi.

Gezi programı kapsamında ilk olarak Laodikeia Antik Kenti’ni ziyaret eden öğrencilere, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek Laodikeia Antik Kenti ve kentte düzenlenen arkeolojik kazı çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Mesleki deneyim ve tecrübelerinin yanında öğrencilere turist rehberlerinin antik kentlerdeki üstlenmiş oldukları görevleri ile ilgili konularda konuşma yapan Prof. Dr. Celal Şimşek ayrıca öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Antik kentte aktif olarak görev alan arkeologlar; H. Kürşat Polatçil ve Oğulcan Cırık tarafından öğrencilere antik kent gezdirilerek antik yapılar hakkında detaylı bilgiler verildi. 

Laodikeia ziyaretinden sonra ise Park Dedeman Denizli Oteli’nin daveti ile Park Dedeman Denizli Otel Genel Müdürü Seher Gökçe tarafından öğrencilere otelcilik ve turizm sektörü hakkında sunum yapıldı. Sayın Gökçe, sunumunun ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Öğrencilere ikramda bulunulmasının ardından otel gezdirilip tanıtıldı.

Programın son durağı olarak, Hierapolis Antik Kenti’ne ulaşıldı. Burada, Prof. Dr. Naci Polat yönetiminde Turizm Rehberliği dersi kapsamında öğrenciler Hierapolis Antik Kenti’ni gezip aynı zamanda antik yapılar hakkında ders sunumları kapsamında bilgiler vererek turist rehberliğini deneyimlemiş oldular.

İlgili Haberler