PAÜ, Mehmet Akif Ersoy’u Düzenlediği Şiir Okuma Yarışması ile Andı

25.12.2020

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aldığı kararla ilan edilen ‘2021 İstiklal Marşı Yılı’na destek veren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası’nda PAÜ öğrencilerine yönelik Mehmet Akif Ersoy Şiir Okuma Yarışması gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin kendi çektikleri videolarla başvuru yaptıkları şiir okuma yarışmasına, farklı fakültelerden yaklaşık 50 öğrenci katıldı. İstiklal Marşı’mızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un farklı birçok ölümsüz eserini seslendiren öğrenciler, özellikle ‘Çanakkale Şehitleri’ ve ‘Zulmü Alkışlayamam’ adlı eserleri ile yarışmaya katıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Solmaz, Eğitim Fakültesi Temel Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı ve PAÜ Şiir Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Havva Ergür ile Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Orhan Baldane’den oluşan jüri üyeleri yarışmaya katılan şiirleri dinleyerek finale kalan altı eseri belirledi. Finalde yarışan ilk altı şiir arasından dereceye girenler Senato Üyelerinin çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği toplantıda oylandı. Zulmü Alkışlayamam isimli şiirle 427 puan alan PAÜ Şiir Topluluğu Başkan Yardımcısı Gamze Karalı birinci, yine Zulmü alkışlayamam isimli şiirle 426 puan alan Sevgi Cam ikinci, Asım’ın Nesli isimli şiir ile 384 puan alan PAÜ Şiir Topluluğu üyesi Vedat Şahin üçüncü oldu.

Rektörlük tarafından ilk üçe giren şiirleri seslendiren öğrencilerden: birinciye bluetooth kulaklık, Safahat şiir kitabı ve PAÜ özel ajandası; ikinciye kalem seti, Safahat şiir kitabı ve PAÜ özel ajandası; üçüncüye ise Safahat şiir kitabı ve PAÜ özel ajandası yarışmanın anısına hediye edildi. 

Yarışma ile ilgili olarak PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları dile getirdi: “Milletimizin milli ve manevi duygularına yazdığı eserlerle tercüman olan, milletimizin mücadele ve bağımsızlık azmini, bu toprakları nasıl kazandığımızı, kaleme aldığı İstiklal Marşı ile ölümsüzleştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve anlatmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerimizin de bu yarışmaya iştirak etmeleri bizleri oldukça memnun etti. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bilindiği gibi İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümü münasebetiyle, devletimizin aldığı kararla 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edildi. Bizler, Pamukkale Üniversitesi olarak Mehmet Akif Ersoy’u ve O’nun bizi bir yapan değerlerini yaşatmaya ve anlatmaya yönelik etkinlikleri yıl boyunca düzenlemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”   

 

Yarışma sonuçları için:

http://siiryarismasi.pau.edu.tr

İlgili Haberler