PAÜ, Erasmus+ Yeni Dönem Öğrencilerine ‘Hoş Geldin’ Dedi

06.02.2020

Erasmus+ Programı kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Pamukkale Üniversitesi'ne (PAÜ) gelen uluslararası öğrenciler için oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, bu dönem: Fransa, Romanya, İspanya, Tunus, Cezayir, Makedonya, Kazakistan, Güney Kore gibi çeşitli ülkelerden gelen toplam 104 uluslararası değişim programı öğrencisi için PAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda oryantasyon programı düzenlendi. Oryantasyon programı: Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar ve Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel başta olmak üzere PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanları ve uluslararası değişim programı öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Erasmus Staj, Erasmus Öğrenim, KA 107 ve Genel Anlaşmalar çerçevesinde Pamukkale Üniversitesini tercih eden 104 yabancı uyruklu öğrenci bahar dönemi süresince: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Turizm, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Fen Edebiyat ve İktisat gibi çeşitli bölümlerde eğitim alacak.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından sıcak bir şekilde karşılanan uluslararası öğrencilere oryantasyon programı ile genel olarak, Denizli ve Pamukkale Üniversitesi ile Türk kültürü hakkında bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilere hareketlilik kapsamında önemli olan akademik ve resmi süreçler hakkında açıklamalar yapıldı. Öğrencilere; kayıtlarını nasıl yapmaları gerektiği, oturma iznini nasıl alacakları, gerekli dokümanları nasıl hazırlayacakları ve Erasmus+ hareketliliği boyunca kimlerden destek alabilecekleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Denizli’de ve üniversite kampüsünde yaşam kültürü hakkında bilgilerin paylaşıldığı programda, eğitim alınan süre içinde Erasmus öğrencileri için düzenlenmesi planlanan kültürel ve tarihi içerikli geziler ile aktiviteler hakkında da sunum yapıldı.

İlgili Haberler