Eğitim Fakültesi Personeli İlk Yardım Eğitimi Aldı

16.12.2019

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi personeline 112 İl Ambulans Servisi eğitmenleri tarafından ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan personel “İlk Yardımcı Sertifikası” almaya hak kazandı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bir takım eğitimler ve düzenlemeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, “Acil Sağlık Hizmetleri Birimi İlk Yardım Eğitimi Programı” çerçevesinde fakülte akademik ve idari personeline ilk yardım eğitimi verildi. 112 İl Ambulans Servisi ilk yardım eğitmenleri Mehmet Karaöz, Tuba Sırmalı ve Selda Erol tarafından verilen eğitimler iki gün sürdü.

Teorik ve uygulamalı eğitim

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde teorik olarak genel ilk yardım bilgileri, hasta ya da yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yanık-sıcak çarpması ve donmada, kırık-çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz-kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında uygulanacak ilk yardım uygulamaları anlatıldı. Uygulamalı ilk yardım eğitiminde ise kalp masajı ve yapay solunum, heimlich manevrası, koma pozisyonu ve araç içi yaralıyı taşıma yöntemleri anlatıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, sağlık alanında ilk yardım uygulamalarının hayati önem taşıdığını belirterek, bu önemli etkinlikte bir araya gelen eğitimcilere ve personele teşekkür etti. 

 

 

İlgili Haberler