Denizli'deki Okullara PAÜ Öğrencileri Tarafından Floor Curling Setleri Kazandırıldı

19.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Yöneticiliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Kızıloğlu liderliğinde proje çalışmaları yürüten öğrenciler, Floor Curling branşının tanıtılmasını ve Tekkeköy Ortaokulu ile Zehra Suna Manasır Ortaokuluna Floor Curling setlerinin kazandırılmasını sağladı.

Denizli'de sporun ve rekreatif etkinliklerin önemini vurgulayan önemli bir adım atıldı. Yeni bir branş ve yaygınlaştırılmasının önemini aktaran Doç. Dr. Kızıloğlu şunları kaydetti; “Henüz daha yaygınlaşmamış olan ve yeni gelişim sürecinde olan bu branşın tanıtılması ve okullara kazandırılması Denizli için önemli bir adım oldu. Yürütülen bu proje kapsamında okulların seçilmesi sürecinde ilgili okulların başarı odaklı olmaları ve yenilikçi bir anlayışa sahip olmaları göz önünde bulunduruldu. Bölüm öğrencilerimizin başlattığı bu anlamlı projeyi setlerin kazandırıldığı Tekkeköy Ortaokulu ve Zehra Suna Manasır Ortaokulu öğrencilerinin ortaya koyacağı başarıları ile daha da sürdürülebilir kılacağına hiçbir şüphem yok. Tabii ki bu çalışmada emekleri geçen Ahmet Emre Uysal, Ali Ertuğrul, Bedia Üküm, Ceyda Çatal, Kadriye Tokalı, Özgür Minaz, Ümmühan Şeyma Öğünç ve Veli Kayabaşı adlı öğrencilerimizi bu anlamlı proje için tek tek teşekkür etmek isterim. Bu spor branşının gelişimi için istekli olan okullarımızdaki yönetici ve öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç bilirim. Öğrencilerimiz bu branşın tanıtılması ve yaygınlaştırılması için okullarda çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerdir.’’

Floor Curling, fiziksel aktivite ve takım ruhu oluşturma açısından büyük öneme sahip olan bir spor dalıdır. Bu projenin, gençler arasında aktif bir yaşam tarzını teşvik etme ve sporu yaygınlaştırma konusunda önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Özellikle gençlerin her anlamda gelişimine katkı sunacak bir branş olması açısından önemli bir yer tutuyor. Floor curling oyuncularına her anlamda katkı sağladığı gibi, bu branş birçok yerde de rahatlıkla kurulabilir ve oynanabilir. Cezaevleri, sevgi evleri, rehabilitasyon merkezleri ve huzurevleri gibi bütün yerlerde de yapılabilecek bu branşın tanıtılması ve yaygınlaştırılması önemli bir konu olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler