Cumhuriyetin 100. Yılında Sağlık Hizmetleri MYO’da İki Etkinlik Düzenlendi

25.10.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Hizmetleri MYO’da, Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında “EKG ve Vaka Eğitimi” ve “Stresle Baş Etmede Nefes Egzersizleri” etkinlikleri yapıldı.

Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında, Denizli Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programı öğretim elemanları tarafından “EKG ve Vaka Eğitimi” etkinliği düzenlendi. Eğitime Pamukkale Üniversitesinde çalışan ve öğrenim gören öğrenciler dışında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve özel hastanelerde çalışan sağlık personelleri de katıldı. Eğitimin amacı; Temel EKG, kalbin ileti sistemi, derivasyonlar, EKG dalgaları, EKG değerlendirme aşamalarının bilinmesi ve disritmilerin saptanması ile bu bilgiler ışığında hastaya yaklaşımda doğru kararlar verebilmeyi sağlamaktır.

Eğitim, Paramedik Doğan Mutlu tarafından Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde iki oturumda gerçekleştirildi. İlk oturumda; sağlık personeline EKG’nin doğru çekilmesi ve doğru yorumlanabilmesinin önemi, karşımıza en çok çıkan disritmiler ve tanınması ile yaşamsal risk oluşturan kardiyak patolojilerin erken saptanması gibi konularda teorik bilgi verildi. İkinci oturumda ise ileri yaşam desteği ve disritmiler ile ilgili vaka çalışmaları yapılarak teorik bilgiler pratiğe dökülerek bilgilerin daha kalıcı hale gelmesi sağlandı. Tüm gün boyunca süren bu keyifli eğitim Paramedik Doğan MUTLU tarafından yazılan “Vakalarla 112 Acil EKG 2” ve “Mavi Işıklar Acil Olgu Yönetimi” kitaplarının imzalanmasıyla sonlandı.

Çevrim İçi “Stresle Baş Etmede Nefes Egzersizleri” Eğitimi

Denizli Sağlık Hizmetleri MYO Anestezi Programı öğretim elemanlarının organize ettiği “Stresle Baş Etmede Nefes Egzersizleri” eğitimi çevrim içi olarak Mindlight Mindfulness Eğitmeni İkbal KAYA tarafından verildi. 

Etkinlikte öğrencilerin stresle baş etmesine yardımcı olmak için, bilinçli farkındalık oluşturma hedeflendi. Etkinlikte; stresin fizyolojisi, stresin nedenleri ve stresin etkilerine değinildi. Bu yıl üniversite eğitimine yeni başlayan öğrencilerde; yeni yaşam ortamlarına uyum sağlamaya çalışma, üniversite yaşamına uyum sağlama, günlük yaşamlarında karşılaştıkları güçlüklerin üstesinden gelme gibi birçok faktörün yoğun strese neden olmasından dolayı etkinlik sonunda öğrencilere stresle baş etmesine yardımcı olmak için nefes egzersizleri öğretildi.

İlgili Haberler