Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konserinde Rektör Kutluhan’ın Sözlerini Yazdığı “Bağımsızlık Marşı” Seslendirildi

15.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nün Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılı konserinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın “Tam bağımsızlık yolunda ülkem için yazdım” diyerek hazırladığı “Bağımsızlık Marşı” ilk kez seslendirildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konserinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yazdığı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgün Gülhan tarafından bestelenen “Bağımsızlık Marşı” koro halinde ilk kez seslendirildi. Dinleyici tarafından oldukça beğenilen marş, uzun süre alkış aldı. Marş bitiminde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut tarafından sahneye davet edilen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “Orkestrasıyla bize bu güzelliği yaşatan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz bağımsız bir ülkeyiz ve ebediyen bağımsız kalacağız. Çok değerli Prof. Dr. Özgün Gülhan hocam, çok kısa bir sürede bu marşı bestelediler. Beğenilerinize çok teşekkür ediyorum. İstiklal Marşı tekrar yazılmasın, bağımsızlık marşımız devam etsin inşallah” ifadelerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yazdığı “Bağımsızlık Marşı”nın sözleri ise şu şekilde:

Bağımsızlık Marşı

Kaç yüzyıldır birlikte söylenir

Bu türkü Malazgirt’ten gelir

At sırtında, Çanakkale’de, dayanır top atışına

On beş Temmuz’da yine aynı

Türküdür gelen aklımıza

Atamdan gelir umudun ateşi

Ülkümüz kızıl elma güneşi

Dünyayı saracak Türk adaleti

İşte bu sulhun sesi

Boş kalmayacak yiğitlerin

O şanlı şehitlerin tepesi

Türkümüz bakidir semada

Silinmez izleri karada

İstiklali asaletindendir

Yenilmez Türk bu cihanda

Ana sütü gibi helaldir

Kanı var şehidin al bayrakta

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan çok yönlülüğünü; Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılına Özel Cumhuriyet Şairleri Şiir Dinletisi” adlı etkinlikte Filistin’de yaşanan katliam sebebiyle yaşadığı üzüntüyü kaleme aldığı şiirin seslendirilmesiyle bir kez daha ortaya koydu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın katılım gösterdiği, Eğitim Fakültesi tarafından düzenlen “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılına Özel Cumhuriyet Şairleri Şiir Dinletisi” etkinliğinin sonunda, Şiir Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Havva Ergür, Filistin’de yaşanan katliam sebebiyle yaşadığı üzüntüsünü kâğıda döken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın kaleme aldığı şiiri ilk kez seslendirdi.

Salona duygu dolu anlar yaşatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yazdığı şiirin sözleri ise şöyle:

Ağlamak İstiyorum

Ağlamak istiyorum ne zamandır ağlamadım

Ağlamak istiyorum hiç bu kadar istemedim

Ağlamak istiyorum sanki ilaç gibi gelecek

Bütün içimdekiler kendiliğinden sökülecek

Ağlamak bir nimetmiş ağlayamayana

Derin duygular çıkamıyorsa ortaya

Ağlanmıyor arkadaş dedin olsa da

Gülmek belki daha kolay sırıtırcasına

Bir duadır ağlamak üçü bir aradaysa

Kalp, beyin, vicdan anda buluştularsa