Bakan Ersoy, Rektör Kutluhan İle Birlikte Laodikeia ve Hierapolis Antik Kentlerine Ziyarette Bulundu

09.11.2023

Denizli İl Halk Kütüphanesi açılışı ve bir dizi ziyaret için Denizli’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u il protokolü ile birlikte karşılayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar program kapsamında PAÜ’nün yürüttüğü çalışmalara ilişkin çeşitli ziyaretlerde bulunarak Bakan Ersoy’a eşlik ettiler.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy programı kapsamında Laodikeia Antik Kenti ziyaretinde bulundu. Bakan Ersoy ilk olarak, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ve PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Laodikeia Kazısı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve il protokolünün katılımı ile Laodikeia Kazı Evini gezdi. Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten bilgiler alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, incelemelerde bulundu. Ziyaretin devamında Bakan Ersoy ve protokol heyeti Laodikeia Antik Kentinde restorasyonu tamamlanan Trian Çeşmesi ve Trian Heykeli’ni yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Geleceğe Miras Hierapolis Projesi’nin Lansmanı Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Denizli ziyareti kapsamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte Hierapolis Antik Kenti Tiyatrosunda gerçekleştirilen Geleceğe Miras Hierapolis Projesi’nin basın lansmanına katıldı.

Bakan Ersoy: “Bu tür kazı çalışmaları için ekstra kaynak gerekirse o kaynağı yaratmak için Bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız”

Hierapolis Antik Kenti Antik Tiyatrosu’nda gerçeklesen lansman toplantısında konuşma yapan Bakan Ersoy, kazı ve restorasyon çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi’nin üstlendiği Laodikeia Antik Kenti’nde yapılan çalışmalardan övgüyle bahsetti. Pamukkale Üniversitesi Yönetimi ve Kazı Başkanı PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şimşek’e ülkemizin tarihsel kültürel turistik mirasına olan katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Konuşmasının devamında Hierapolis Antik Kenti kazı ve restorasyon çalışmalarına koordinatör olarak Prof. Dr. Şimşek’in atandığını söyleyen Bakan Ersoy, Laodikeia Antik Kenti’nde yaptığı başarılı çalışmaları aynı şekilde Hierapolis Antik Kenti’nde de sürdüreceğine olan inancını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda hassas olduğunu ve onun destekleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde kazı ve restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğünü vurgulayan Bakan Ersoy, Bakanlık olarak on iki ay süreyle devam eden kazıların sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Ersoy, son olarak bu tür kazı çalışmaları için ekstra kaynak gerekirse o kaynağı yaratmak için Bakanlık olarak ellerinden geleni yapacaklarını da ifade etti. 

İlgili Haberler