Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör’den Anneler Günü Mesajı

11.05.2025
Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör yayımladığı Anneler Günü mesajında başta Gazze, Doğu Türkistan ve Myanmar olmak üzere mazlum coğrafyalardaki annelere ve şehit annelerine dikkat çekerek tüm annelerin bu özel gününü kutladı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm annelerin bu anlamlı gününü kutlarken, dünyanın dört bir yanında acı ve yoklukla mücadele eden annelere özel olarak değindi. Rektör Prof. Dr. Güngör, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Başta insanlığın vicdan yarası olan Gazze, Doğu Türkistan ve Myanmar olmak üzere, dünyanın farklı bölgelerinde evlat acısıyla sınanan, zulüm ve yoklukla mücadele eden tüm anneleri yürekten selamlıyorum.

Hayatlarını evlatlarına, ailelerine ve topluma adamış tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarken onların şefkati, sabrı ve fedakârlığının insanlık için en kıymetli değerlerden biri olduğunu hatırlatmak isterim.

Bu vesileyle, mukaddesatı uğruna evladını toprağa emanet eden, bu vatan için can veren kahramanlarımızın annelerine sabır ve başsağlığı diliyor; kahramanlarımızın ahirete irtihal etmiş olan annelerini rahmet ve minnetle yad ediyorum. Annelerimizin yaşam koşullarının iyileştiği, hak ettikleri değeri her zaman gördükleri, daha adil, daha huzurlu, daha mutlu ve annelere yakışır bir dünyanın var olması temennisiyle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”


İlgili Haberler