“PRoject: Yaratıcı Fikirler Yarışıyor” Etkinliğinde Dereceye Giren Projeler Belli Oldu
Bu yıl 8-10 Haziran tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından dokuzuncusu düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘PRoject: Yaratıcı Fikirler Yarışıyor’ etkinliğinin finali 10 Haziran Çarşamba günü Hierapolis Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
8 Haziran Pazartesi günü yapılan açılış programına Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Öz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özkan Tokmak, fakülte dekanları, öğretim elemanları, Provida Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Kurucusu Ekin Karagüngüz Uluışık, Sürdürülebilirlik Uzmanı Esra Kılıç, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Yarışmanın bu sezonki rengi ise yeşil olarak belirlendi. Yeni Medya ve İletişim bölümü öğrencilerinin hazırladıkları çalışmalardan oluşan sergi etkinlik boyunca fuaye alanında ziyarete açıktı.
3 gün süren etkinlik ve jüri değerlendirmelerinin ardından 10 Haziran Çarşamba günü Hierapolis Konferans Salonu’nda yarışmada dereceye girenler projeler açıklandı. Kurumsal İletişim Yönetimi Projesi kategorisinde Safe Ajans: Yaşam Üçgeni/Yaşayan Eşyalar-IKEA projesiyle birinci, Nova Ajans: Akçakaya Tekstil-Onkoloji Hastaları projesiyle ikinci, Fikri Harika Ajans: Afet İletişimi-Türk Telekom Sosyal Sorumluluk projesi üçüncü oldu. Marka İletişimi Projesi kategorisinde Dream Ajans “Life View-Teknolojik Danışmanlık” projesiyle birinci, Puse Ajans “Bitki Çayı” projesiyle ikinci, Unique Ajans “Kades İşbirliğiyle Çipli Takı” projesiyle üçüncü oldu. Halkla İlişkiler Projesi kategorinde Tenma Ajans “WWF Türkiye-Bir Başkadır Benim Memleketim” projesiyle birinci, Aurora Ajans “AYDEM Yenilenebilir Enerji-Sürdürülebilir Su Tüketimi” projesiyle ikinci ve Sanny Ajans “Koç Holding Sıra Senin” projesiyle üçüncü oldu.
Geleneksel hale gelen yarışmanın bu yıl dokuzuncusu düzenlendi
Açılış konuşmasında söz alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu “öğrencilerimizin emeklerini kıymetli hocalarımızın desteğiyle bir yarışma formatında her dönem sonunda bir şölen havasında değerlendiriyoruz. Halkla İlişkiler Kampanya ve Tasarım dersi kapsamında 20, Kurumsal İletişim Yönetimi dersi kapsamında 12, Marka İletişimi dersi kapsamında 16 olmak üzere toplam 48 proje yarışıyor. 18 öğretim elamanımızla etki bağlamında fakülte ve üniversitemize önemli katkı sağladığımızı düşünüyorum. Bu dar kadro fırsat verilirse daha güzel ve verimli işler yapacaktır. Rektörümüz de bize her türlü destek noktasında söz vermişti ve desteklerini görüyoruz. 2026-2027 eğitim-öğretim sezonunun başında 30 Mac bilgisayar kapasiteli yeni bir laboratuvarın açılışının sözünü verdi. Kendisine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni Medya bölümümüz açılalı 2 yıl oldu rektörümüzün desteği ve bölüm başkanımızın emekleriyle PAÜ İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü ile State University of New York-Cortland ortaklığında çift diploma programı (SUNY) YÖK tarafından onaylandı ve gelecek eğitim-öğretim sezonunda öğrenci kabulüne başlıyoruz. Fiziksel ihtiyaçlarımız var bunlar giderilirse, bize fırsat verilirse çok daha iyisini yapacak enerjimiz ve isteğimiz var. Rektörümüze çok teşekkürlerimi sunuyorum ve yarışacak öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.
Rektör Güngör:“Fakültemizden çok memnun ve ümitvarım”
Açılış programında söz alan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör şunları kaydetti: “Öncelikle böyle çalışkan bir dekanınız olduğu için fakültenizi tebrik ediyorum. Yarışmada emeği geçen hoca ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Fiziksel sıkıntıları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapılan çalışmalarımızın bir kısmını hayırseverler eliyle yapıyoruz. Ekip olarak gece gündüz çalışıyoruz. TEİ’nin katkılarıyla açmış olduğumuz laboratuvarlardaki bilgisayarların kapasiteleri artırıldı. Dekanınızın ısrarla açılmasını isteği 30 bilgisayarlı Mac laboratuvarının kurulması için hayırseverlere başvuruyoruz. Bu laboratuvarı kurmak için elimden geleni yapıyorum. 3 gün sürecek olan yarışma, mesleğin başında ufkunuzun açılması ve beyin jimnastiği noktasında güzel adım. Yarışmada güzel projelerin üretileceğine ve bu yarışmanın mesleğinize ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum. İletişim fakültemiz ülkemizin önde gelen fakültelerinden biri. Fakültemizden çok memnun ve ümit varım. Üniversitemizde SUNY programı kapsamında 3 çift diploma anlaşmamız vardı. Yeni Medya ve İletişim bölümüyle 4 oldu ve bu anlaşmaların devamı gelecek. Bu etkinlikte yer alacak olan bütün yarışmacılara başarılar diliyorum”.
Açılış programında konuşmacı olarak Provida Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Kurucusu Ekin Karagüngüz Uluışık ve Sürdürülebilirlik Uzmanı Esra Kılıç öğrencilere sürdürülebilirlik konusunda sunum yaptılar. Günün devamında projelerin jüri tarafından değerlendirmesine geçildi.
“Bizim Tek Bir Amacımız Var, İşimizi İyi Yapmak”
3 gün süren etkinliğin final programında söz alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Ali Soylu şunları söyledi: “Bu yarışmada çok büyük emek ve gayret var, hepinizi kutluyorum. Dokuzuncu sezonunu gerçekleştirdiğimiz etkinliğin geleneksel hale gelmesinden çok mutluyuz. Dönem boyunca Prof. Dr. Eylin Aktaş, Doç. Dr. Yasemin Bozkurt, Doç. Dr. Seher Argun ve Dr. Öğr. Ü. Hayrullah Yanık hocalarımız öğrencilerin çalışmalarında yoğun emek harcadılar. Amacımız sizleri yetiştirmek, hayata, iş yaşamına hazırlamak. Sizleri bu anlamda ne kadar iyi hazırlayabilirsek, o kadar mutlu oluyoruz. Aldığından daha fazlasını vermeye çalışan bir fakülteyiz. Bizim tek bir amacımız var, işimizi iyi yapmak. Rektör hocamızın açılış programında da belirttiği gibi fakültemizin eksiklerini elbirliğiyle çözeceğiz. Bu yarışmada emeği geçen idari ve akademik personele, görev alan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İyiler içinden en iyisi seçtiğimiz bu etkinlikte dereceye giren giremeyen tüm öğrencilerimizi kutlarım.”.
Etkinlikte görev alan öğrencilere katılım belgelerini Fakülte Dekanı Prof. Ali Soylu takdim etti. Etkinliğin ana sponsoru Bonjardin Home Collection’a teşekkür edilmesinin ardından dereceye giren projeler açıklandı ve ödüllerini fakülte hocaları takdim etti. Ekinlik fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.