PAÜ’de “Mesleğini Seç” Programı Yoğun İlgi Gördü

1 Saat Önce
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Mesleğini Seç” programı, üniversite adaylarını meslekler ve fakülteler hakkında bilgilendirmek amacıyla yoğun katılımla gerçekleştirildi.

PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Mahmud Güngör, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör, meslek seçiminin salt bir kariyer tercihi değil, bireyin kendisi, ailesi ve ülkesi için kuracağı kapsamlı bir hayat planı olduğu vurguladı. Gençliğin milletin en büyük serveti olduğu; hekimlikten mühendisliğe, hukuktan öğretmenliğe kadar her mesleğin toplumsal kalkınma ve adaletin inşasında kritik bir rol oynadığını ifade eden Rektör Güngör, başarının yalnızca teknik bilgiyle değil; ahlak, vicdan, merhamet ve karakterle taçlandığında gerçek bir anlam ifade edeceği belirtti ve gençlerden beklenen temel gayenin sadece iyi bir meslek sahibi olmak değil, aynı zamanda dürüst, üretken ve milli-manevi değerlere sahip bireyler olarak insanlığa hizmet etmek olduğu dile getirdi. Pamukkale Üniversitesi’nin, öğrencilerin bu potansiyellerini bilimsel donanım ve güçlü bir karakterle birleştirebilecekleri bir eğitim iklimini sunma kararlılığından bahseden Rektör Güngör, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü’nün açıldığını da sözlerine ekledi.

Moderatörlüğünü PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bütçe ve Maliye Planlama Bölümü öğretim üyesi ve Kariyer Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Bilal Göde’nin üstlendiği panelde dekanlar kendi fakültelerini tanıtarak, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Etkinlikte, Dr. Öğr. Bilal Göde'nin gerçekleştirdiği sunumun yanında Pamukkale Üniversitesi tanıtım videosu izlendi, öğrencilere PAÜ’nün istatiksel verileri paylaşılarak; kampüs hayatı, iş imkanları ve akademik kariyer yolculuklarında fayda sağlayabilecek bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinliğin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ragıp Çelik’e, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bütçe ve Maliye Planlama Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Bilal Göde’ye, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Aile fotoğrafı çekilerek program sonlandırıldı.

Etkinlik sonrasında fuaye alanında fakülteler tarafından hazırlanan stantları gezen aday öğrenciler, stant yetkililerinden fakülteler ve bölümler hakkında bilgi aldılar.

 

İlgili Haberler