PAÜ’de “Glutensiz Yemek Hizmeti” Başladı
Pamukkale Üniversitesi, çölyak hastalığı bulunan öğrenciler ve personel için sağlıklı beslenme olanaklarını artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör’ün öncülüğünde, Merkez Yemekhanede hazırlanan “Glutensiz Menü” uygulaması, Sarı Salon’da hizmete girdi.
Açılışını Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör’ün gerçekleştirdiği Sarı Salon’da, incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Glutensiz menü uygulamasının çölyak hastaları için önemli bir duyarlılık örneği olduğunu belirten Rektör Güngör, bu hizmetin üniversitede kapsayıcı bir beslenme anlayışının göstergesi olduğunu vurguladı. Bu uygulama sayesinde çölyak hastaları, kampüs içerisinde özel beslenme gereksinimlerine uygun imkanlara kavuşacak.
Sağlıkta kapsayıcılığı ve öğrenci–personel refahını önceleyen yaklaşımını bir kez daha ortaya koyan Pamukkale Üniversitesi, açılışını gerçekleştirdiği Sarı Salon’da yaklaşık 50 kişilik kapasitede hafta içi her gün saat 11.00-13.30 arası fix menü şeklinde glutensiz olarak öğle yemek servis hizmeti verecek.
Glutensiz beslenme gereksinimi olan ve bu beslenme şeklini tercih eden bireyler için de “Her Lokmada Özgürlük” var diyerek yola çıkılan Beslenme Hizmetleri Merkez Yemekhanesi Sarı Salon’da, üretim haftalık menü şeklinde planlaması yapılarak glutensiz beslenmeye uygun nitelikte; et menü, sebze menü ve salata vb. çeşitlerden oluşacak.
Sarı Salon’dan faydalanmak isteyen personel ve öğrenciler, Merkez Yemekhane Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile iletişime geçerek Pamukkale Üniversitesi’nde kullanılan HalkBank Kampüs sistemi uygulaması üzerinden Sarı Salon’da rezervasyon oluşturabilecek.