PAÜ’de Engelliler Haftası Kapsamında Bir Dizi Etkinlik Düzenlendi
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından Engelliler Haftası kapsamında yürüyüş, hemsball gösterisi ve konferans etkinlikleri düzenlendi. PAÜ’de gerçekleşen etkinliklere Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İnel ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkçüer katıldı.

PAÜ Göl Bahçe’den Tıp Fakültesi’ne yapılan yürüyüşe protokol üyeleri ile birlikte öğrenci toplulukları da eşlik etti. Yürüyüşün ardından, “Herkes İçin Spor Federasyonu” desteğiyle hemsball gösterisi gerçekleştirildi. Programın devamında Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda “Engelliler Haftası ve Çalışma Hayatında Engelliler” adlı konferans gerçekleştirildi.
Günün anlam ve önemine dair açılış konuşmalarını Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Şehmus Aslan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkçüer gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamil Orhan, engelli bireylerin çalışma hayatındaki yeri, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine kapsamlı bir konuşma gerçekleştirdi.
Konferansın sonunda Prof. Dr. Kamil Orhan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkçüer tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Soncul’a teşekkür belgesini Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Şehmus Aslan, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ummuhan Baş Aslan, PAÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Birim Sorumlusu Uğur Çalhan’a teşekkür belgesini takdim etti. Teşekkür belgelerinin takdiminin ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.