PAÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyasında Kültürel Miras ve Aktarımı Sempozyumu Sona Erdi

27.10.2025
23-24 Ekim tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Üniversitesi iş birliğiyle PAÜ Turizm Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Türk Dünyasında Kültürel Miras ve Aktarımı konulu uluslararası bilimsel sempozyum ve Türk Mutfağı Yemek Yarışması tamamlandı.

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyasında Kültürel Miras ve Aktarımı Sempozyumu kapsamında düzenlenen Türk Mutfağı Yemek Yarışmasında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Öz, Semerkand Devlet Üniversitesi Orta Asya Dilleri ve Kültürü Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Juliboy Eltazarov, Labada Gurme Kurucusu Gonca Saldanlı ve Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin tarafından yemekler değerlendirildi.

Türk Mutfağı Yemek yarışmasında birinci “Vişneli Yaprak Sarma” ile Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Hümeyra Kılıç, ikinci “Hünkâr Beğendi” ile Ece Aykuş, üçüncü “Batırık” ile Ayşe Sezan Arslan oldu.

Değerler, Dil, Edebiyat, Tarih ve Turizm temalarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyasında Kültürel Miras ve Aktarımı Sempozyumu; 12 oturumda 42 bildiri yurtdışından, 38 bildirinin yurtiçinden katılımıyla, toplamda 18 oturumda 80 adet bildirinin sunumu ile gerçekleştirildi. Sempozyumun birinci ve ikinci gününde 12 oturumda 42 bildiri yüz yüze, ikinci günde 6 oturumda 38 bildiri çevrimiçi olarak sunuldu.

Bildiri özetleri kitap bölümü olarak, ayrıca tam metin çalışmalar Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (PAUSBED) hakem sürecinden sonra 2026 yılı ilk özel sayıda yayınlanacak.

İlgili Haberler