PAÜ, Denizli Gastronomi Yarışmasının Üçüncüsünü Yapacak

22.05.2025
21–27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası kapsamında Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Denizli Gastronomi Yarışması ile Anadolu’nun binlerce yıllık bereketli topraklarında yoğrulan gastronomi kültürü, geniş kitlelerle buluşturuluyor.

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından coğrafi işaretli ürünleri tanıtmak ve yeni ürünler ortaya çıkarmak amacını taşıyan “3. Denizli Gastronomi Yarışması” 26 Mayıs Pazartesi günü Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

“1. Denizli Gastronomi Yarışması’nda” coğrafi işaretli ürün olarak Denizli Leblebisi, “2. Denizli Gastronomi Yarışması’nda” coğrafi işaretli ürün olarak Kale Biberi’nin tanıtılması amacıyla yapılan yarışma hakkında bilgi veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, yarışmada ana ürünlerin Denizli iline ait coğrafi işaretli ürünlerden oluşması gerektiğini belirtti. Yarışmanın amacının, coğrafi işaretli ürünleri tanıtmak, coğrafi işaretli ürünler ile ilgili yeni ürünler ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden  Prof. Dr. Bertan, etkinlikte coğrafi işaretli ürünleri kullanılan yöntem ve metotları geliştirilerek yeni ürünler ortaya çıkarma çalışmaları yapılacağını vurguladı. Prof. Dr. Bertan ayrıca ürünlerin lezzet, sunum-görünüş, renk-koku-kıvam, hayata geçirilebilirlik-uygulanabilirlik ve özgünlük-yenilikçilik olarak beş kriter üzerinden değerlendirileceğini ifade etti.

3. Denizli Gastronomi Yarışması’nda; Tavas Baklavası, Kale Biberi, Tavas Yanık Koyun Yoğurdu, Babadağ Kekik Balı, Buldan Kestanesi, Denizli Kekiği, Denizli Leblebisi, Denizli Çalkarası Üzümü/Denizli Çalkarası, Honaz Kirazı, Çameli Fasulyesi veya İsabey Çekirdeksiz Üzümü ana ürün olarak kullanılacak. Ayrıca etkinlik kapsamında Denizli Gastronomi Haritası’nda (www.pau.edu.tr/turizm) yer alan bazı yöresel lezzetlerin tadımı yapılacak. 

İlgili Haberler