Nezihe-Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerinden İLTAM’a Ziyaret

21.05.2025
Nezihe-Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Danışmanı Bilge Yıldırımoğlu ve Kimya Danışmanı Funda Bayer eşliğinde fizik ve kimya alanında eğitim alan öğrenciler, 15 Mayıs Perşembe günü Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (İLTAM) teknik gezi düzenlediler.

İLTAM bünyesindeki laboratuvarlarda bulunan cihazların çalışma alanlarını görmeleri ve deneyim kazanmaları amaçlanarak, teorik ve deneysel bilgiler arasında bağ kurmaları sağlanması adına düzenlenen teknik geziyi Nezihe-Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri tarafından ilgi ile karşıladı.

Yapılan teknik gezi kapsamında öğrencilere yetkililer tarafından laboratuvar bünyesinde bulunan FE-SEM (Alan Emisyonlu Taramalı Elektron mikroskobu) , XRD (X-Işını Kırınım Cihazı), XRF (X-Işını Floresans Spektrometresi), ICP-OES (Optik Emisyon Spektrometresi), Gc/MS (Gaz Kromatografisi- Kütle Spektrometresi), ICP-MS (İndüktif Eşleşmiş Plazma ve Kütle Spektrometresi), DMA (Dinamik Mekanik Analizör Cihazı), DSC (Diferansiyel Taramalı Kalorimetre Cihazı), STA (Simultane Termal Analiz Cihazı) ve FT-IR (Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi) cihazları hakkında teorik ve deneysel uygulamalar ile ilgili bilgiler verildi. 

İlgili Haberler