İİBF’de Türkiye’de Aile ve Nüfus Projeksiyonları Paneli Düzenlendi

24.11.2025
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından 2025 Aile Yılı kapsamında “Türkiye’de Aile ve Nüfus Projeksiyonları Paneli” konulu bir etkinlik düzenlendi.

PAÜ İİBF A Blok Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan Dr. Tuncay Moralı ile PAÜ İİBF öğretim üyelerinden Prof. Dr. Handan Kumaş ve Doç. Dr. Atalay Çağlar konuşmacı olarak katıldı. Panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Öz, Dekan Prof. Dr. Ender Coşkun, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Akçay ve Dr. Öğr. Üyesi Habib Küçükşahin ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Prof. Dr. Handan Kumaş moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Dr. Tuncay Moralı “Türkiye’de Nüfusun Gelişimi” konulu sunumunda dünya nüfus projeksiyonları ve Türkiye’nin demografik yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doç. Dr. Atalay Çağlar, “Aile Yapısı ve Nüfus Göstergeleri” başlıklı konuşmasında kentleşme, hanehalkı büyüklükleri ve aile yapılarındaki değişimleri ele aldı. Prof. Dr. Handan Kumaş ise “İşgücü Piyasası ve Nüfus Yapısı İlişkisi” konusunda çalışma çağı nüfusu, işgücü istatistikleri ve aktif yaşlanma endeksi hakkında bilgi paylaştı.

Panel sonrasında Doç. Dr. Fatih Akçay ve Dr. Öğr. Üyesi Habib Küçükşahin organizatörlüğünde “Türkiye’de Aile ve Nüfus Projeksiyonları Kahoot Yarışması” düzenlendi. Yarışmada birinci Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencisi Zehra Nur Kardaş, ikinci Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencisi Enver Arslan, üçüncü İngilizce İşletme Programı öğrencisi Muhlis Gürsoy oldu.

İlgili Haberler