‘Şehir ve Erdem’

15.11.2017

Pamukkale Üniversitesi Müftü Ahmet Hulusi Efendi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği ‘Şehir ve Erdem’ isimli panel öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan olmak üzere, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Öz, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Türkan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panel, İlahiyat Fakültesi Kur’anı-ı Kerim ve Kıraat Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Flamur Kasami’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlamasının ardından panelin selamlama konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Türkan gerçekleştirdi. Pamukkale Üniversitesi Müftü Ahmet Hulusi Efendi Araştırma ve Uygulama Merkezi hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Türkan, merkezin faaliyet alanları ve amaçları arasında bir toplumun ortak duygu ve düşünceleri demek olan değerlerin ana konularını tespit etmek, toplumu ayakta tutan en önemli unsurlardan biri olan değerlerin ilmi objektiflik içinde esas kaynaklara dayalı olarak ortaya koymak, ilgili kurum ve kuruluşlarla bilgi alışverişi ve işbirliği içinde olmak olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından panel kısmına geçildi. Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Müftü Ahmet Hulusi Efendi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Göz’ün yaptığı panelin konuşmacıları ise Doç. Dr. Fatih İbiş, Doç. Dr. Mithat Eser, Doç. Dr. Ali Karataş, Doç. Dr. Ahmed Ürkmez oldu.

Panelin ilk konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı ve Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Karataş, ‘Kur’an ve Şehir’ başlıklı sunumunda insanların yaşadıkları topraklardan çıkarılmaması gerektiğine değinirken son zamanlarda Müslümanların yurtlarından çıkarılmasının insani anlamda yaşattığı sıkıntılar yarattığını ve İslami açıdan da uygun olmadığını ifade etti.

Panelin ikinci konuşmasını ‘Sünnet Perspektifinde Şehir ve Erdem İlişkisi’ başlıklı sunumuyla Doç. Dr. Ahmed Ürkmez yaptı. Panelin devamında, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı ve İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mithat Eser’in yaptığı ‘İslam Tarihinde İlk Erdemli Şehir: Medine’ adlı sunumunun ardından Kelam ve İslam Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve Müftü Ahmet Hulusi Efendi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Göz’ün yaptığı ‘Faydaya Karşı Değer’ başlıklı sunumunun ardından sona erdi.

İlgili Haberler