Rektör Kutluhan: “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşu, şanlı mücadelemizin en önemli simgesi ve demokrasi tarihimizin dönüm noktasıdır.”

22.04.2023

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 103. yıl dönümü ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

23 Nisan’ı asrın felaketinin gölgesinde kutladığımızı söyleyen Kutluhan, “Çocuklarımıza, milli egemenliği için her türlü fedakârlığı yapmış, bu uğurda canı pahasına mücadele etmiş milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde en büyük zorluklara rağmen yılmadığını, yıkılmadığını, savaşmaktan asla vazgeçmediğini anlatmalıyız” dedi.

Rektör Kutluhan mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Demokrasimizin temeli, tam bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin en önemli yapı taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 103. yılını kutluyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tüm Türk milleti ile verdiği şanlı mücadelenin en önemli simgelerinden ve demokrasi tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Meclisimiz, ilk günden beri milletimizi ortak değerler ve amaçlar etrafında buluşturmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, esaret altına alınmak istenen bir milletin onurlu duruşunu tüm dünyaya kabul ettirmesinin en önemli göstergelerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş gününü, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyduğu güven, sevgi ve önemin bir ifadesi olarak onlara armağan etmiştir. Bu nedenle çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihine sahip çıkan, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hoşgörülü, ileri görüşlü, okuyan, araştırıp sorgulayan, daima üreten, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yetiştirmek, kahraman ecdadımıza minnet borcumuzdur.

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı asrın felaketinin gölgesinde kutluyoruz. Milletimiz tarih boyunca çeşitli savaşlar, doğal afetler, salgın hastalıklar, kıtlık gibi oldukça zorlu mücadeleler yaşamış ancak, her zaman azmi ve inancıyla üstesinden gelmeyi başarmıştır. Başta depremzede çocuklarımız olmak üzere tüm çocuklarımızın gözlerindeki ışıltının sönmemesi, kalplerindeki umudun yaşaması için var gücümüzle, yılmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Çocuklarımıza atalarımızı örnek göstererek milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde en büyük zorluklara rağmen yılmadığını, yıkılmadığını, savaşmaktan asla vazgeçmediğini anlatmalıyız.  

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Gazi Meclisimizin tüm kahramanlarını ve milli mücadelenin kazanılmasında canlarını ortaya koyan kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu güzel güne anlam katan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyorum.

Sevgi ve Saygılarımla”

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler