Prof. Dr. Karadeniz’in Tavsiyeleri ile Türkiye’ye Örnek Bir Projeye İmza Atıldı

08.08.2023

Çalışma hayatı üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar ile ülkemizde bu alanda önemli katkıları bulunan PAÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz’in önerisi ile Yavuzçehre Tekstil, eşleri doğum yapan erkek çalışanlarına haftada bir gün babalık izni verme kararı aldı. Yavuzçehre Tekstil bu çalışması ile Türkiye’ye örnek oldu.

Sosyal güvenlik, iş sağlığı ve güvenliği gibi konulardaki akademik çalışmaları ile çalışma hayatına yönelik önemli katkıları olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında, firmalar ile çalışma koşullarının iyileştirmesi konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda firmalarda ve odalarda çeşitli sunumlar gerçekleştiriyor, işyeri ziyaretlerinde bulunuyor.

Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, PAÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu ile Yavuzçehre Tekstil'i ziyaret ederek burada sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında Yavuzçehre Tekstil A.Ş’ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre ve Sürdürülebilirlik Departmanı Yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik yetkililer ile görüş alışverişinde bulundu. Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Yavuzçehre Tekstil, eşleri doğum yapan erkek çalışanlarına İş Kanunundaki 5 günlük izne ilaveten dört ay boyunca haftada bir gün babalık izni verme kararı aldı. Yavuzçehre Tekstil bu çalışması ile Türkiye’ye örnek oldu.

Prof. Dr. Karadeniz: “Çalışma koşullarının iyileştirilmesi çalışan ve firmalar için mutluluk ve verimliliği arttırır”

Çocuk bakımının sadece annenin görevi olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Karadeniz konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Yavuzçehre Tekstil ile yaptığımız toplantıda her şey güzel, çalışma koşullarını iyileştiriyorsunuz, kreş de sağlıyorsunuz, ama babalık izni eksik demiştim. Bugün, o günkü önerimizi Yavuzçehre Tekstil'in dikkate aldığın ve eşleri doğum yapan erkek işçilere dört ay boyunca haftada bir gün babalık izni vermeye başladığını öğrendim. Çok mutlu oldum. Çocuk bakımı sadece annenin görevi değildir. Aileye yeni gelen bireyin bakımı hem annenin hem babanın görevidir. İnsan onuruna yaraşır işleri yaygınlaştırmak, bu kapsamda çalışma koşullarını sürekli iyileştirmek, çalışanı işletmeye olan bağlılığını artırır, iş gücü devir oranını düşürür. İşletmeler mutlu ve en iyi işçilerle çalışır. Böylelikle verimlilik ve karlılık da artar. Herkes kazanır. Aldıkları bu karardan dolayı Yavuzçehre Tekstil Yönetimi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek teşkil etmesini ve yaygınlaşmasını diliyorum.”

İlgili Haberler