PAÜ’lü Öğrenciler Antik Kentleri Ziyaret Etti

21.10.2019

Pamukkale Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü Öğrencileri, Müze Rehberliği dersi kapsamında Hierapolis ve Laodikeia Antik Kentlerine teknik ziyaretler gerçekleştirdi.

Hierapolis Antik Kentinde çok yakın zamanda ziyarete açılması planlanan Plütonyum (Cehennem Kapısı) hakkında Hierapolis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Grazia Semeraro konuyla ilgili detaylı bilgiler verirken aynı zamanda rehberlik bölümü öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Laodikeia Antik Kentinde Arkeolog Kübra Çalışır’dan kent hakkında bilgi alan öğrenciler, şehrin önemli yapılarını yakından inceleme şansı yakaladılar.

Uygulama gezisi ile birlikte öğrenciler, antik kentleri gezme fırsatının yanı sıra topluluk önünde hikâyeleştirme (storytelling) ve sunum teknikleri  konusunda hazırladıkları çalışmaları da sunarak dersin sadece teori kısmında değil pratik kısmında da kendilerini geliştirme imkânı buldu.