PAÜ’de İlkyardım-Temel Yaşam Desteği Eğitimi Verildi

16.02.2024

6 Şubat 2023 tarihindeki yaşanan asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) çalışanlarından oluşturulan PAÜ Gönüllü Arama Kurtarma Ekibine ve güvenlik görevlilerine Denizli Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

Pamukkale Üniversitesi Afet ve Acil Durum Şube Müdürlüğü tarafından koordinasyonu sağlanan PAÜ Gönüllü Arama ve Kurtarma Ekibi düzenlenen eğitimlerde ilk olarak İl AFAD Müdürlüğü’nün, ikinci olarak da Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimlerin ardından, Denizli Sağlık Müdürlüğü tarafından İlkyardım-Temel Yaşam Desteği 13-14 Şubat 2024 tarihlerinde eğitimleri Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasında verildi.

Denizli Sağlık Müdürlüğü İlkyardım Eğitmenleri Fadime Müftüfolu, Selda Erol ve Fulya Tan tarafından üniversite personelinden oluşan yirmi gönüllünün katılımı ile teorik, uygulamalı, yazılı sınav ve ardından tekrar uygulamalı olarak gerçekleştirildi.