PAÜ’de ‘Dünya Rehberler Günü’ Kutlandı

24.02.2022

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turist Rehberleri Topluluğunun, Dünya Rehberler Günü kapsamında düzenlemiş olduğu “Rehberlik Mesleğinin Önemi” konulu etkinlik Turizm Fakültesi Hierapolis Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Alanında uzman konuşmacılar, öğrencilerin rehberlik mesleğine dair sorularını yanıtladı.

Etkinliğe; PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, PAÜ Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Polat, PAÜ Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ile Turizm Fakültesi öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, ardından PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan açılış konuşması ile devam etti. Prof. Dr. Bertan, konuşmasında PAÜ Turizm Fakültesi hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Serkan Bertan’ın açılış konuşmasının ardından Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol kürsüye gelerek, Dünya Rehberler günü kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. Dünya’nın her yerinde turist rehberlerinin, turizmin en önemli unsuru ve dinamiği olduğunu belirten Akyol, rehber adayı öğrencilere mesleki açıdan tavsiyelerde bulundu. Konuşmasının sonunda geleceğin turist rehberlerinin Dünya Rehberler Günü’nü kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından program, Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Sayın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Gündüzalp, Yönetim Kurulu Üyeleri; Gonca Kızılhan Daşdemir, Nafia Demircan, Mehmet Adıgüzel ve Denetim Kurulu Üyesi Cihat Bilgin’in konuşmacı olduğu panel ile devam etti. Panelin ilk konuşmacısı ATRO Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Sayın oldu. Başkan Sayın, ATRO hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Panelin devamında diğer konuşmacılar kendilerini tanıtarak öğrencilerin rehberlik mesleğine dair sorularını cevaplandırdı ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Konuşmacılar, bir rehberde olması gereken vasıflar hakkında bilgi verirken, turlarda kriz yönetiminin öneminden, güncel çalışma koşullarına birçok farklı konulara değindiler. Çalışma hayatı ve mesleki tecrübelerinden anılarını öğrencilerle paylaştılar.

Etkinliğe katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Pamukkale Bölge Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu konuşmasında, öğrencilere sivil toplum kuruluşlarında çalışarak kendilerini çok yönlü olarak geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Yabancı dilin, mesleki açıdan önemli olmasının yanında Türkçe’nin de çok iyi konuşulması gerektiğine değinen Başkan Köseoğlu, kitap okunmanın önemine değindi. Öğrencilere, aynı zamanda eski bir turist rehberi de olan ünlü tarihçi İlber Ortaylı’nın ‘Bir Ömür Nasıl Yaşanır’ isimli kitabını okumalarını tavsiye etti.

Etkinlik sonunda, PAÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Polat, günün anısına, ATRO Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Sayın’a ziyaretleri ve deneyimlerini kendileri ile paylaşmasından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

İlgili Haberler