PAÜ Tıp Fakültesi’nde Mezuniyet Çoşkusu

29.06.2018

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ile 116 öğrencisini hekimlik kariyerlerine çoşku ile uğurladı.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Denizli Valisi Hasan Karahan, HSK Üyeleri Songül Yazar ve Alp Arslan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere il protokol üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Arzu Yaren, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Erdinç Duru, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Tabipler Odası Başkanı Dr. Meral Alten, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Pamukkale Üniversitesi ve PAÜ Hastaneleri tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından saygı duruşu, mezun öğrencilerin sahnede katılımcılarla birlikte okuduğu İstiklal Marşı ile başladı.

2017-2018 eğitim öğretim yılını dönem birincisi olarak bitiren Dr. Emine Argüz’ün yaptığı konuşma ile devam eden töreni; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ali Değirmenci’nin konuşmaları izledi

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilere seslenerek, “Fakültemize geldiğiniz ilk günden itibaren eğitim sürecinde yaşanan tüm zorluklara, bunaltıcı nöbetlere ve bitmek tükenmek bilmeyen sınavlara katlandınız.” dedi.Dekan Prof. Dr. Çiftçi konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bunların tümünün sizlerin iyi birer hekim olabilmeniz için olduğunu biliyorsunuz.  Unutmamak gerekir ki;tüm bu sıkıntılar geride kalmıştır, lakin öğrendikleriniz ömür boyu sizinle olacaktır. Sizlere zor günlerin bittiğini söylemek isterdim, ancak tıp eğitiminin ömür boyu devam edeceğini ve hayat denen zorlu maratonun yeni başladığını hatırlatmakta fayda görüyorum. Yolunuz açık olsun ve bu kapının sizlere her zaman açık olduğunu bilerek de içiniz ferah olsun. Fakültemizin yeni mezunlarının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım.”

Törende konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Uzun tıp eğitimi maratonunu ve zorlu sınavları aşarak sorumluluğu çok, manevi hazzı yüksek olan bir mesleğin sahibi olan genç hekimlerimiz; ülkemize ve insanlığa hizmet etmeyi öncelikli hedef olarak seçtiniz, özveri ile bıkmadan usanmadan çalışarak bu günlere geldiniz. Artık sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri yakından takip etmeyi, bilimsel araştırma ve çalışmaların merkezi olmayı gerektiren bir mesleğin sahiplerisiniz. Eğitiminiz boyunca daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için üstün çabalar sarf ettiniz. Bundan sonra da meslek hayatınızda yapacağınız çalışmalarda da başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Sizler yarının sahipleri ve ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak kişilersiniz. Sizler, Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!” dediği gençlersiniz! Bu noktada sizlere tavsiyem; sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan ve değer odaklı, daima pozitif, yapıcı ve mütevazı olun.Hayatta ne ile karşılaşırsanız karşılaşın, heves ve heyecanınızı asla kaybetmeyin. Soru sormaktan ve cevap aramaktan vazgeçmeyin, hiçbir şeyi kendi akıl süzgecinizden geçirmeden kabul etmeyin.” Şeklinde mezun öğrencilere seslendi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci törende yaptığı konuşmasında, Denizli’de öğrencileri en iyi şekilde ağırlamak için gayret gösterdiklerini ifade ederken Türkiye’nin dört bir yanında görev yapacak hekimlere Denizli’de bir evleri olduğunu kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu belirtti. Ülkemizin 2023-2053-2071 hedefleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler hedefine ulaşmakta bugün mezun olan doktorlara da büyük görevler düştüğünü hatırlatan Değirmenci, doktorların yetişmesinde emeği olan başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Tıp Fakültesi Dekanı ve tüm öğretim üyelerine teşekkürlerini sundu. Ali Değirmenci genç doktorlara hayatlarının bundan sonraki kısmında ve görevlerinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından tören, mezun öğrencilere mezuniyet belgesi ile hediyelerin takdimi ve ardından mezun öğrencilerin Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan önderliğinde ettiği Hipokrat Yemini ve ardından keplerin atılması ile sona erdi.

İlgili Haberler