PAÜ Spor Salonu’nun Kapıları Denizli Basket Takımı için Açılacak

14.08.2018

Pamukkale Üniversitesi, PAÜ Spor Salonu’nun kapılarını Ekim ayında başlayacak olan Türkiye Basketbol 2. Lig’indeki Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı’na açıyor.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve PAÜ Yönetimi tarafından Rektörlük makamında ağırlandı. Daha sonra, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, beraberlerindeki heyet ile birlikte Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda ve PAÜ Yerleşkesindeki sosyal alanlarda incelemelerde bulundu. PAÜ Spor Salonu’nda bulunan heyet, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa tarafından salonun saha, soyunma odaları, performans laboratuvarı, güreş salonu, mücadele sporları salonu ve otopark alanları hakkında bilgilendirildi.

Subaşıoğlu: ‘‘Denizli Basket Efsanesi Geri Dönüyor’’

Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nun ana sahasında açıklamalarda bulunan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Üniversitesi ve Merkezefendi Belediyesi arasında çeşitli işbirlikleri olduğunu, bu işbirliklerine bir yenisi eklendiğini belirtti. Subaşıoğlu, ‘Geçtiğimiz hafta Denizli Basket Takımı’nın yeni transferlerini ve takım hocasını açıkladık. Rektör Hocamız Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte, takımın oynayacağı PAÜ Spor Salonu’nda çeşitli incelemelerde bulunmaktayız. Burası çok değerli bir salon, bu salonu Merkezefendi Belediyesi’ne ve Denizli Basket Takımı’na açtıkları için öncelikle Rektör Hocama Denizlililer adına çok teşekkür ediyorum. Denizlililer, biliyorsunuz; basketbolu ve genel olarak sporu çok seviyor. Bu tribünler geçtiğimiz yıllarda tam kapasite basketbol izleyicisi ile doluydu. İnşallah bu sene de salonu dolduracak. Bu sebeple Sayın Rektör Hocamızın vermiş olduğu bu destek bizim için çok önemli çünkü ikinci lig takımları arasında gerek ambiyansı, kapasitesi ve gerekse salonun standartları ile Türkiye’de bu salon çok konuşuluyor. Türkiye’nin en iyi salonunda oynayacak olan ikinci lig basketbol takımı, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı olacak. Bu açıdan biz, bütün misafir takımlarımızı bu sezon bu salonda ağırlamaktan çok memnun olacağız. Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu; salonlarından, soyunma odalarına kadar son derece yüksek konforlu ve yüksek kalitede bir salon. Basketbol severleri böyle güzel bir ortamda ağırlıyor olmanın Denizli’ye çok yakışacağını düşünüyoruz. Pamukkale Üniversitemizin basketbola vermiş olduğu destek bizim için çok önemli. Başta Rektör Hocam Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere tüm ekibine ve tüm personeline çok teşekkür ediyorum. İnşallah Ekim ayından itibaren hep beraber bu salonu coşkulu ve heyecan dolu bir taraftar ile dolduracağız. Türkiye adına, Türk basketbolu adına ve Denizlimiz adına Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda efsanenin geri dönüşünü hep beraber göreceğiz. Ülkemize ve Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum.’’ şeklinde konuşmasını tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ: ‘‘Standartları Yüksek Bir Salon’’

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yaptığı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nun sahip olduğu kapasite ve fiziksel imkânlardan bahsederek Türkiye’deki ender salonlardan biri olduğunun altını çizdi. Pamukkale Üniversitesi’nin bu türden bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bağ, ‘Temennimiz; Sayın Belediye Başkanımızın açtığı bu yoldan ilerleyerek Türkiye Basketbol 2. Lig’inde oynayacak Denizli Basket Takımı’nın müsabakalar sonunda birinci lige yükselmesidir. Bizler de Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak, Denizli Basket Takımı’na sahamızı açmanın mutluluğu içinde maçları yakından takip edip, destekte bulunacağız.’ şeklinde konuşmasını tamamladı.

Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’ndaki incelemelerin ardından heyet, PAÜ Kınıklı Yerleşkesi içindeki sosyal alanları ziyaret ederek geziyi tamamladı.

Ekim ayında ilan edilecek lig fikstürü ile birlikte başlayacak olan Türkiye Basketbol 2. Ligi maçları ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak olup, ayrıca maçlar yerel kanallardan canlı yayınlanacak.

İlgili Haberler