PAÜ İLEF Öğrencileri AB Gençlik Forumunda PAÜ’yü Başarı İle Temsil Etti

29.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi (İLEF) Öğrencileri Antalya’da düzenlenen Avrupa Birliği Gençlik Forumunda PAÜ’yü başarıyla temsil etti.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger ile Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Emel Dikbaş Torun iş birliği ve rehberliğinde görevlendirilen PAÜ İletişim Fakültesi lisans ve lisansüstü programlarına devam eden sekiz öğrenci, PAÜ’yü ve Denizli'yi temsil etmek üzere 25-27 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Avrupa Birliği Gençlik Forumu'na katıldılar.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen forum, İletişim ve Sosyal Bilimler alanlarında öğrenim gören, 19 farklı üniversiteden çok sayıda öğrencinin katılımıyla üç gün boyunca devam eden çeşitli etkinliklerle gerçekleşti. Açılışını AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Müsteşar Stefano Fantorini’nin yaptığı forumun kaynaştırma paneli ve ilk gün etkinliği Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon moderatörlüğünde yapıldı.

Forumun ikinci günü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar'ın hoş geldiniz konuşmasıyla devam etti. Ardından, Yazar ve Akademisyen Yalın Alpay'ın eleştirel düşünme sunumu gerçekleşti. Öğleden sonra ise AB Türkiye Delegasyonu Stratejik İletişim Sorumlusu Dr. Lale Dündar dezenformasyon üzerine; Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ise gazeteciler ve içerik üreticilerinin toplumun bilgilendiricileri ve kamuoyu yönlendiricileri olarak üstlendikleri etik sorumluluklar üzerine konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Yapay zekâ, eleştirel düşünme, dezenformasyonla mücadele ve dijital medya okuryazarlığı konularının ele alındığı forumun kapanışı “Dijital Çağda Eleştirel Düşünme: Bilgi Karmaşasında Netlik Arayışı” paneli ile yapıldı. Serdar Bilecen’in moderatörlüğünde gerçekleşen kapanış panelinde, Gazeteci Özlem Gürses, Psikolog ve Yazar Beyhan Budak ve Akademisyen Doç. Dr. Tirşe Erbaysal Filibeli dijital çağın getirdiği bilgi karmaşasında eleştirel düşünmenin önemini vurguladılar. AB Türkiye Gençlik Forumu finali ise 30 öğrencinin katıldığı dezenformasyon simülasyonu ile yapıldı.  

Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, uluslararası nitelikteki bu önemli etkinlikte, hem bilgi ve deneyim kazandılar hem de üniversitemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler.

İlgili Haberler