PAÜ HAYAT Öğrencileri DEKAMER Çalışmalarına Destek Verdi

27.05.2023

Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska’nın yürüttüğü proje kapsamında Dalyan İztuzu Plajı’na yumurtlamak için gelen deniz kaplumbağalarına bakım ve uydu takip cihazlarının takılma işlemleri PAÜ HAYAT Topluluk Öğrencilerinin verdiği destek ile birlikte gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) HAYAT Topluluğu’nun Danışmanı da olan Prof. Dr. Yakup Kaska öncülüğünde PAÜ HAYAT Topluluk üyeleri de yapılan çalışmalara destek verdi. Projeye destek sağlamak için PAÜ HAYAT Topluluğu Öğrencileri deniz kaplumbağalarının İztuzu Plajı’nda 'Yuva Koruma ve Taşıma' çalışmalarına katıldı. Dalyan İztuzu kumsalında 4 adet deniz kaplumbağasının yuva yapmak için kumsala çıkmaları için yapılan çalışmalara destek veren öğrenciler aynı zamanda bir deniz kaplumbağasının yumurtlamasına canlı tanık oldu. Yumurtlama sonrasında deniz kaplumbağalarının kabuk bakımı veya vücut kontrolü gibi olan uygulamaların nasıl yapıldığına anlık tanık olan PAÜ HAYAT Topluluk Öğrencileri, yumurtlama yapacak deniz kaplumbağaları için yuvasının çok önemli olduğunun bilinci ile yuva kafesleme işlemlerine destek verdiler.

Daha sonraki işlemler kapsamında öğrenciler ilk kez uygulanan güneş enerjisi ile kendini şarj edebilen uydu takip cihazının ‘Türkiye 100’ ismi verilen deniz kaplumbağasına nasıl takıldığını deneyimlediler.

İlgili Haberler