Pamukkale Teknokent’te Muhasebe Uygulamaları Eğitimi Yapıldı

06.12.2022

Pamukkale Teknokent ile Ar-Ge ve Teknokent Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ltd. Şti. iş birliğiyle Vergi ve Muhasebe Uygulamaları Eğitimi gerçekleştirildi. Ar-Ge ve Teknokent Uzmanı ve SMMM Güven Ayyıldız tarafından verilen eğitim Pamukkale Teknokent Konferans Salonunda düzenlendi.

İki gün süren eğitimin ilk gününde; ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. Ar-Ge Merkezi, Denizli Çimento San. Türk A.Ş., Denizli Rateks Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Er-bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş., Erikoğlu Emaye Bakır Tel San. A.Ş, Fatih Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Küçüker Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mercan Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ozanteks Tekstil San.ve Tic A.Ş., Önder Grup Mak. İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş., Seval Kablo, Sirmersan Ticaret A.Ş., Veritas Tekstil Konfeksiyon Paz. San ve Tic. A.Ş. firma yetkililerinin katılımıyla; “Türkiye’deki Ar-Ge ve Tasarım Teşviklerinin Vergisel Açıdan Genel Değerlendirmesi Yeni Getirilen Şart, Teşvik ve Düzenlemelerin Değerlendirilmesi, 5746 Sayılı Kanundaki Ar-Ge ve Tasarım Teşviklerinden Kimler Yararlanır, Ar-Ge Merkezlerinin Teşvik Uygulaması Yönünden Özellikleri, Ar-Ge Harcamaları Nasıl Muhasebeleştirilir, Ar-Ge İndirimi Tutarı Nasıl Tespit Edilir ve Ne Şekilde Uygulanır, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin Yerindelik ve Uygunluk Denetimine İlişkin Başlıklar” gibi konular ele alındı. Eğitimin sonunda katılımcılara ‘Eğitim sertifikası’ verildi. 

Eğitimin ikinci gününde ise, Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Sarıgöl ile Teknokent’te bulunan firmalar ve SMMM meslek mensuplarının katıldığı eğitimde; “Kurumlar Vergisi, Yazılım Satışlarında KDV İstisnası, Teknokentte Çalışan Personelin Gelir Vergisi İstisnası,, Harç ve Damga Vergisi İstisnasi Teknokentlerde Makine ve Teçhizat Alımlarında KDV İstisnası, Teknokentlerde Yapılan Tasarım Faaliyetlerine Yönelik Özel Düzenlemeler, Güncel Mevzuat Düzenlemeleri” gibi konular ele alındı. Eğitimin sonunda katılımcılara ‘Eğitim sertifikası’ verildi.

Eğitimde Ar-Ge & Teknokent Uzmanı ve SMMM Güven Ayyıldız, kanuna yönelik istisnalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. Özellikle Girişim Sermayesi Uygulaması kapsamına dikkat çeken Ayyıldız; Ar-Ge ve Teknokent Mevzuatındaki, Girişim Sermayesi Fon ve Ortaklıkları ile Kuluçka Firmalarına Sermaye Konulması Şartı hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Ar-Ge harcamalarının nasıl yapılması gerektiğinin altını çizen Ayyıldız, muhasebeleştirme kısmını ayrıntılarıyla katılımcılara anlattı. Aynı zamanda örnek uygulamalara da değindi. Eğitimin sonunda katılımcıların soruları cevaplandıktan sonra, katılımcılara sertifikaları takdim edilerek iki günlük eğitim tamamlandı.

İlgili Haberler