Pamukkale Teknokent Firmaları Sanayinin Dikkatini Çekmeye Devam Ediyor

17.05.2023

Pamukkale Teknokent’te faaliyet gösteren, Pamukkale Teknokent’te yer alıyor olmanın avantajları ile bilgiyi katma değeri yüksek ürünlere dönüştüren firmalar, sanayinin yakın ilgisini görmeye devam ediyor. Pamukkale Teknokent firmalarından Theca Ambalaj şirketinin yüzde 30 hissesini Mercan Kimya satın aldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının bir arada araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları yürütmesine, katma değerli ürünlerin ortaya çıkmasına zemin oluşturan Pamukkale Teknokent’te faaliyet gösteren şirketler sanayinin önde gelen kuruluşlarının yakın takibinde yer alıyor. Bunun son örneği Pamukkale Teknokent firmalarından Theca Ambalaj şirketi oldu. Kalıplanmış selülozik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren, viyol olarak adlandırılan ürünler üreten ve bu üretime dair gerekli makine ve kalıplarını kendi tasarlayıp imal eden şirketin yüzde 30 hissesi, alanında önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Mercan Kimya tarafından satın alındı.

 

Pamukkale Teknokent bünyesinde 2021 yılında kurulan, kısa sürede yurtiçi ve yurtdışı bir çok pazarda yer alan Theca Ambalaj’ın yüzde 30 hissesi için Mercan Kimya 26.354.160,00 TL ödedi ve hisse devrini gerçekleştirdi.

İlgili Haberler