Likidite Tercihi

04.05.2017

Pamukkale Üniversitesi Maliye Topluluğu tarafından “Likidite Tercihi” semineri düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin ilk oturumu,  Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aylin İdikut Özpençe moderatörlüğünde Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Emrah Noyan tarafından verildi. 

Finans piyasalarının yatırım araçlarını anlatarak, yatırımların nasıl yönetilebileceği hususunda bilgi veren Öğr. Gör. Emrah Noyan, yastık altı paraların daha fazla güvenlik önlemi içeren finans piyasalarında, döviz, altın, hisse senedi gibi finansal araçlarda değerlendirilebileceğini belirtti.  Ülkede daha çok kısa vadeli yatırımların tercih edildiğini dile getiren Öğr. Gör. Noyan, aksine uzun vadeli yatırımların daha kazançlı ve güvenli olduğunu vurguladı. Küçük yatırımcıların paralarının değer kaybetmemesi ve yatırımcıların reel kazançlar elde etmesi üzerinde duran Noyan, ayrıca işletmelerin finansal açıdan daha güçlü olmaları için karşı işlem olarak adlandırılan “hedge” işlemlerini tanıttı.

Maliye Kulübü, öğleden sonra ise geleneksel hale gelen pilav günü etkinliği düzenledi.

Seminerin uygulama ağırlıklı ikinci oturumu 10 Mayıs’ta İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler