Esma Aydemir dünya ikincisi oldu

28.08.2017

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Esma Aydemir, milli takım formasıyla yarıştığı Tayvan'daki Universiade’da yarı maraton mücadelelerinde dünya ikincisi oldu.

Tayvan’daki Universiade mücadelesinde yarı maraton müsabakasında Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi milli sporcu Esma Aydemir Dünya ikinciliğini elde etti. Yarışta çok başarılı bir mücadele çıkaran Japon takımının arasına girebilen tek atlet olan Aydemir, ilk beşte dört Japon atletin bulunduğu yarışta 1:14:28 koşarak ikinci sırayı aldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar takım sıralamasında ilk üç atletin derece toplamına göre yapılan klasmanda Japonya zirveye çıkarken, Türkiye 3:55:13’lük toplam zamanla ikinci sırayı aldı.

Öte yandan Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nde Okutman Bülent Şenkibar ise atletizm milli takımı antrenörü olarak görev yaptı.