‘Cumhuriyetin İlanı İle Birlikte Elde Edilen Kazanımlar ve Cumhuriyetin İlanında Kadının Rolü’ Konulu Konferans Verildi

30.10.2023

Bu yıl 100’üncü yılı kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü ve Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Ceza İnfaz Kurumunda bulunan kadın hükümlülere yönelik PAÜ Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezinin (PAÜ TOHSAM) koordinasyonunda bir konferans düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi-Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Kudret Aykırı’nın verdiği konferans saygı duruşu ve arkasından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Programın devamında kadın hükümlülerin söylediği şiirlerle devam etti.

Eğitim Fakültesi-Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Kudret Aykırı gerçekleştirdiği konferansında hükümlülere ve Ceza İnfaz Kurumu görevlilerine; Cumhuriyetin tanımı, bizdeki tarihi gelişimi, cumhuriyetin ilanı ile birlikte elde edilen kazanımlar ve cumhuriyetin ilanında kadının rolünden bahsetti. Konferansı kadın hükümlüler ve Ceza İnfaz Kurumu görevlileri ilgi ile dinledi.

İlgili Haberler