“AD Project: Yaratıcı Fikirler Yarışıyor” Başladı

16.01.2025

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘AD Project: Yaratıcı Fikirler Yarışıyor’ etkinliği 13 Ocak Pazartesi günü Hierapolis Konferans Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Bu sezon “AD Project Gökkuşağı” temasının bir parçası olarak kırmızı rengin enerjisi, tutku ve liderlik vurgulandı. Açılış törenine, fakülte dekanları, farklı bölümlerden öğretim üyeleri, öğrenciler ve etkinliğin ana sponsoru Denizli Inogarden’ın Kurucusu Ayhan Soyfidan katıldı.

Geleneksel hale gelen etkinliğin bu yıl altıncısı düzenleniyor

PAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen etkinlikte ‘Reklam Kampanyası, Sivil Toplum Projesi, İnternet Reklamı, Sosyal Medya Reklamı, Basılı Reklam, Açık Hava Reklamı, TV Senaryosu’ olmak üzere toplam 6 kategoride 30 proje yarışacak. Dereceye giren projelerin belirlenmesinin ardından 16 Ocak Perşembe günü yapılacak ödül töreni ile etkinlik tamamlanacak.

 

Yapay zekâ editörlüğü ortaya çıktı

Açılış töreninde konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu şunları kaydetti: “Pamukkale Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün düzenlemiş olduğu ‘AD Project Yaratıcı Fikirler Yarışıyor’ etkinliğinde sizleri görmekten çok mutluyum. Etkinlikte ders kapsamında yapılan projeleri yarışma haline getiriyoruz ve toplamda 30 tane projemiz yarışacak. Özellikle son yıllarda ifade ettiğimiz gibi yapay zekâ konusu oldukça önemli. Herkes bu konuya odaklı ve özellikle yapay zekâ acaba bizi işimizden edecek mi? İş dünyasının geleceği ne olacak? Nüfus artmasına rağmen iş dünyası buna nasıl bir çözüm bulacak? şeklindeki sorulara cevaplar aranıyor. Her bir endüstri devrimi birçok mesleği yok ederken ardından başka meslekleri, farklı iş alanları ortaya çıkarmıştır. Örneğin reklam ajanslarında yapılan çalışmalarda yapay zekâ kullanılıyor ve buna bağlı olarak yapay zekâ editörlüğü gibi yeni unvanlar ortaya çıktı.  Konuşmasına teknolojinin topluma etkilerinden ve yapay zekânın iş dünyasında yarattığı dönüşümden bahsederek devam eden Soylu, “bugün yapay zekayı nasıl kullanabileceğimizi anlamak, geleceğin iletişimcileri olarak öğrencilerimiz için kritik önemde Bundan dolayı hem teknolojik hem de teorik ve uygulama boyutunda onları yetiştirmemiz gerekiyor. Bu gelişmeler ışığında fakültedeki ders içerikleri ve eğitim süreçleri noktasında öğrencilerimizi mümkün olduğu kadar teknoloji uygulamalarıyla buluşturmak istiyoruz. Bu konuda paydaşlarımızla birlikte çalışmalar yapacağız. Etkinliğin başarılı bir şekilde tamamlanmasını diliyorum”.

 

Neden yapamadığınızı anlatmanız bir işe yaramıyor, nasıl yaptığınızı anlatmanız işe yarıyor

 

Etkinlikte söz alan Denizli Inogarden’ın Kurucusu Ayhan Soyfidan İletişim Fakültesi ile birlikte çalışmalar yaptıklarını belirterek girişimciliği reklamcılık perspektifinden ele alan bir konuşma yaptı. Girişimciliğin ihtiyaçtan doğduğunu, başarılı olmanın hayal etmekle başladığını ve insanların güvenini kazanmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Ayhan Soyfidan, bireyin yapabileceklerinin sınırlarını bildiğinde, ‘haddini bildiğinde’ zaman kaybını önlediğini dile getirdi. Bu anlamda bireyin daha başarılı olabileceği alanlara yöneldiğini ifade eden Ayhan Soyfidan, harekete geçmeden girişimci ve başarılı olunamayacağının altını çizdi. “Başarılı olunamayınca, neden yapamadığınızı anlatmanız bir işe yaramıyor, nasıl yaptığınızı anlatmanız işe yarıyor” diyen Ayhan Soyfidan, insanların tecrübelerinden faydalanmanın hata oranını düşürdüğü konusu üzerinde durdu. Konuşmasının ardından Ayhan Soyfidan’a İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu teşekkür plaketi takdim etti.

 

Etkinliğin açılış programı fotoğraf çekiminin ardından sona erdi ve öğleden sonra proje sunumları ile devam etti.

İlgili Haberler