DSBMYO’da Öğrencilerle Kariyer Planlama Konuşuldu
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) Dış Ticaret Bölümü Kariyer Planlama dersi kapsamında 18’incisi düzenlenen “Kariyer Sohbetleri” söyleşisinin konuğu, Pamukkale Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ KARMER) Yetkililerinden Öğr. Gör. Ayşe Tuncer oldu.
Öğr. Gör. Ayşe Tuncer, kariyer planlama dersinin üniversite hayatındaki stratejik önemine dikkat çekerek, kariyer bilincinin yalnızca mezuniyet sonrası değil, eğitim sürecinin başından itibaren geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kariyer merkezlerinin öğrencilerin iş dünyasına hazırlanmalarında rehberlik eden önemli yapılar olduğunu belirten Tuncer, merkez bünyesinde yürütülen danışmanlık hizmetleri, eğitimler, seminerler ve işveren buluşmaları hakkında bilgi verdi.
Söyleşide kariyer planlama ile bağlantılı ulusal platformlar da tanıtıldı. Öğrencilere staj ve iş imkânlarına erişim sağlayan Yetenek Kapısı sistemi hakkında bilgi paylaşan Tuncer, öğrencilerin güncel ilanları takip etmelerinin ve dijital profillerini aktif tutmalarının önemini ifade etti. Ayrıca mezunlarla üniversite arasındaki bağı güçlendiren Mezun Bilgi Sistemi sayesinde kariyer takibinin sürdürülebilir hale geldiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütülen Ulusal Staj Programı hakkında da bilgi veren Tuncer, programın kamu ve özel sektörde eşit ve şeffaf staj imkânı sunduğunu, öğrencilerin kariyer yolculuklarında önemli bir deneyim kazanmalarına katkı sağladığını dile getirdi.
Programda ayrıca 2026 yılında düzenlenecek olan Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF) hakkında da bilgilendirme yapıldı. Bölgedeki üniversiteler ile kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek olan fuarın, öğrenciler için önemli bir networking ve istihdam fırsatı sunacağını belirtti.
Söyleşi sonunda öğrenciler merak ettikleri soruları yöneltme fırsatı bulurken, kariyer hedeflerini daha bilinçli şekilde planlamaları konusunda önemli kazanımlar elde etti. Öğr. Gör. Dr. Mükrime Öksüz Demirgubuz tarafından organize edilen söyleşi, Öğr. Gör. Ayşe Tuncer’e Doç. Dr. Elif Hilal Nazlıoğlu’nun teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.