Rektör Bağ’dan Yeni PAÜ’lü Öğrencilere Hoş Geldin Mesajı

17.09.2019

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda Pamukkale Üniversitesi’ni kazanan yeni öğrenciler için hoş geldin mesajı yayımladı.

“Sevgili Öğrenciler,

Pamukkale Üniversitesi'ne Hoş Geldiniz! Uzun ve yorucu bir sınava hazırlık döneminden sonra PAÜ'lü oldunuz. Geleceğinize hazırlanırken bizlere güvendiğiniz için, bu zaman zaman zorlanacağınız, zaman zaman eğleneceğiniz ama devamlı öğreneceğiniz üniversite yıllarını bizimle paylaşmayı seçtiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Bu güvenin getirdiği gurur ne kadar büyükse, onun omuzlarımıza yüklediği sorumluluk da bir o kadar ağır. Artık sizler bizim ailemizin birer ferdisiniz; artık sizlerin geleceği bizler için kendi çocuklarımızın, kendi ailemizin gelecekleri kadar önemli ve değerli. Biz Pamukkale Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri ve çalışanları olarak bu sorumluluğu büyük bir ciddiyet ve onurla kabulleniyoruz. “Evrensel değerler ışığında, güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak, ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve uygulamalarla insanlığa hizmet etmek; temel insanlık değerlerine saygılı, yetkin, yenilikçi, girişimci bireyler yetiştirme” misyonumuz doğrultusunda sizlerin eğitimi ve gelişimi için elimizden geleni yapacağımıza inanmanızı istiyoruz. Ancak bu sorumluluk her sosyal anlaşmada olduğu gibi karşılıklı bir beklenti ve hatta karşılıklı bir sözleşmedir. Sizler de kendiniz için, üniversiteniz için, bu ülke ve insanlık için yılmadan, yorulmadan evrensel etik değerler ve demokratik normlar çerçevesinde elinizden geldiğince gayret göstereceğinize söz veriyorsunuz bugün. “Kurumsal gücü ile paydaşlarını memnun eden ve sürekli gelişen bir dünya üniversitesi olma” vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin eğitimde, sanayide, diplomaside, siyasette, iş hayatında ve diğer bütün alanlarda değişim öncülerini ve liderlerini yetiştireceğini iddia eden Pamukkale Üniversitesi sizlerden bu gayretin anlamlı, derin ve cömert olmasını bekler. Sizlerin de böyle iddialı bir yolun başlangıcı olan üniversite eğitiminin ilk günlerinde derslerinize böyle bir anlayışın getirdiği sorumluluk hissi ve şevkiyle sarılmanız gerekmektedir.

Üniversite olarak sahip olduğumuz tüm bu birimlerle öğrencilerimizi birçok kültür, sanat ve spor faaliyetiyle buluşturarak öğrencilerimizin akademik yönünün yanı sıra sosyal ve kültürel yönlerinin gelişmesine de katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

PAÜ ailesi olarak asli görevimiz; evrensel değerler ışığında güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve uygulamalarla insanlığa hizmet etmek; temel insanlık değerlerine saygılı, yetkin, yenilikçi, girişimci bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında kariyerlerine destek olacak öğrenme yaşantıları deneyimlemeleri için ERASMUS+, Genel Anlaşma ve Mevlana gibi uluslararası değişim programları ile 53 farklı ülkede 277 farklı üniversite ile toplamda 989 ortaklık anlaşmamız bulunmaktadır. Biz PAÜ’de sürekli geliştirme anlayışı içerisinde hareket ediyor ve kariyerinizin bir sonraki adımında kullanacağınız temel bilgi, beceri ve değerlerle donatılmanız için sizleri cesaretlendiriyoruz.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği “muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma” hedefi doğrultusunda geleceğin büyük Türkiye'sinin güçlü, girişimci, araştırmacı, yenilikçi, modern, insan haklarına saygılı, evrensel ve milli değerlerinin farkında olan bireylerini yetiştirmek için elimizden gelen çaba ve azmi göstermeye çalışacağız. Sürekli gelişen bir dünya üniversitesi olma hedefiyle ilerlediğimiz bu yolda sizlerin akılcı, bilimsel, gelişime açık, yenilikçi, kaliteyi önemseyen ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip PAÜ’lüler olarak mezun olmanızı temenni ediyor ve üniversitemizin sizlerle daha da değer kazanacağına inanıyorum. PAÜ çatısı altında sizlerle bir aile olmaktan, yaşadığınız güçlükleri aşmanız için bir araya gelmekten ve iletişim içerisinde olmaktan memnuniyet duyarım.

Pamukkale Üniversitesi’nde geçireceğiniz yılların sağlık, mutluluk ve başarıyla dolu olması dileğiyle,

Sevgiler.”

Prof. Dr. Hüseyin BAĞ