PAÜ’de Yabancı Öğrencilerle Tanışma Yemeği

13.02.2019

Uluslararası öğrenci değişim programları kapsamında Pamukkale Üniversitesine gelen öğrenciler, tanışma yemeğinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile bir araya geldi.

Uluslararası öğrenci değişim programları Erasmus Plus, Mevlana ve diğer genel anlaşmalar kapsamında Pamukkale Üniversitesine gelen öğrencilere yönelik yerleşke içerisindeki PAÜ Yemekhaneleri Kırmızı Salon’da tanışma yemeği düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Osman Çiftçi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel ve Prof. Dr. Hacer Simay Karaalp ile birlikte öğrencilerle buluştu.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünce düzenlenen etkinlik öncesinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ yabancı öğrencilere hoş geldiniz temennisinde bulunarak onlarla sohbet etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte Rektör Hüseyin Bağ Pamukkale Üniversitesinde misafir olacak öğrencilere, “Burada edindiğiniz deneyimleriniz, bilgileriniz ve anılarınızla; ülkelerinizle aramızda bir gönül köprüsü oluşturmanızı temenni ediyoruz.” diye konuştu.

PAÜ’ye İlgi Artıyor

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemi için Pamukkale Üniversitesine Erasmus Plus KA103 öğrenim ve staj faaliyeti için Fransa, Litvanya, Moldova, Romanya, Slovakya ve İspanya’dan 23; Erasmus Plus KA107 öğrenim hareketliliği için Tunus, Cezayir, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova ve Karadağ’dan 13; Mevlana öğrenim hareketliliği için Kırgızistan’dan 1; genel anlaşmalarla Güney Kore’den 1 Kazakistan’dan ise 41 olmak üzere toplamda 16 ülkeden 79 öğrenci kayıt yaptırdı.