03 Ocak 2013

“BURADA OLMAK İNANILMAZ KEYİFLİ” (RÖPORTAJ)

Hocam bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Basketbola Karşıyaka altyapısında başladıktan sonra, yine Karşıyaka altyapısında 1992  senesinde yardımcı antrenörlüğe başladım. Alt yapılarda tüm kategorilerde yardımcı ve baş antrenör olarak 1998 senesine kadar yer aldım. 1998-2000 sezonlarında Pınar Karşıyaka ile Beko Basketbol Ligin de A takımında Ergin Ataman ; Mete Babaoğlu ve Aclan Kavasoğlu yönetimlerinde yardımcı antrenörlük görevi üstlendim. Aynı zamanda o dönem  Karşıyaka pilot takımı olan Deniz Spor da bölgesel lig de baş antrenörlük yaptım. 2000-2002 senelerinde ikinci lig ve Beko Basketbol Liginde  Göztepe de A takım yardımcı antrenörlüğü ve altyapı koordinatörü olarak görev yaptım. 2003-2008 sezonlarında Gelişim kolejin de Bölgesel lig ve İkinci lig de sportif koordinatör ve A Takım Baş Antrenörü olarak görev aldım. 2008-11 sezonlarında İkinci lig ve Beko Basketbol liginde Bornova Belediyesinde A Takım Yardımcı

Şahin Ateşdağlı

Antrenörü olarak görev yaptım. 2011-12 sezonunda Amerika Birleşik Devletlerin de  NCAA  ve NBDL  üzerine araştırmalar da bulundum ve New York takım antrenmanlarına katıldım. Aynı zamanda yaz döneminde TBL Antrenörü olarak  uluslar arası  gelişim kamplarında  görev aldım. Tüm bu seneler boyunca 2 kez bölgesel ligden 2 lige ; 2 kez ikinci ligden Birinci lige çıkan takımlarda görev yaptım. Ayrıca defalarca Play Off larda ve türkiye kupasında bulunma şansım oldu.

Gamateks PAÜ ile ilk yolarınız nerede kesişti, gelmeden önceki ve geldikten sonraki arasındaki farklar ve benzerlikler nelerdir?

Gamateks PAÜ ile ilk olarak Bornova Belediyesinde görev yaparken yollarımız kesişti. Üniversitenin tesislerin de test ve kamp programına katılmıştık. Aynı zamanda turnuvada mücadele etme şansımız oldu. O dönem buradaki sıcak ortamı ve güzel tesisleri görünce bir gün burada çalışmak istermiyim diye içimden geçirmiştim. Bu senede buraya gelişim bayağı enteresan oldu. Yaz başında yönetim ile bir görüşmemiz oldu fakat buradaki şartlar tam olarak oluşmadığı için çok istememe rağmen anlaşamadık. Bu sırada 2. ligden Trabzon dan Halil Abi ( Üner) aradı ve yardımcı antrenörlük teklif etti bende kabul ettim. Fakat bir hafta sonra Gamateks PAÜ yönetiminden şartların oluştuğuna dair bir haber aldım. Burada ki kimyanın benim oynatmak istediğim basketbol ile çok örtüşeceğini, düşündüğüm için Trabzon’dan affımı istedim ve buraya geldim. Şu anda bu kararı verdiğim ve bu güzel şehir ve insanları tanıdığım için çok mutluyum.

Buraya gelmeden önce gördüklerim hala beni çok etkiliyor, tesisler büyük şans, buradaki yönetimin anlayışı, projeler hala heyecan veriyor. Şimdi bunların ortasında olmak ise inanılmaz keyifli.

Takım kurarken nelere dikkat edersiniz?

Takım oluşturmanın başarılı olmanın yüzde 60 olduğunu düşünüyorum. Bunun için özellikle kendi sitemime ve kulübün yapısına uyacak oyuncuları tercih ederim. Bu sene oluşturduğumuz takımda bu doğrultuda şekillendi. Genç ama belli lig tecrübesinde  ve gelecekte birinci lig seviyesinde oynaya bilecek oyuncuları bir araya getirip Gökhan Tokatlı  gibi büyük takımlarda oynamış ve bir çok takımda kaptanlık görevi yapmış lider özellikleri yüksek bir oyuncuyu takıma dahil ettik. Baştan beri bizimle olan ve sonradan aramıza katılan tüm oyuncularımızın yanı sıra Denizlili alt yapıdan 2 oyuncuyu da  A takım kadrosuna  aldık. Tüm bunlardaki amacımız kısa vadede değil, kuracağımız ve koruyacağımız alt yapı ile uzun seneler kemik bir kadro oluşturmaktı. Bu amaçla alt yapıda çalışmaları hızlandırdık ve ilk defa alt yapıda 3 kategoride müsabakalara katılıyoruz.

Takımınızdaki olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Ben uzun seneler hep disiplini ön planda tutan koçlar ile çalışma şansı buldum bundan dolayı ilk olarak sporcu gibi yaşamayı bilen ve yaptığı işin önemini anlamış insanlar ile çalışmayı kendime kural edindim. Bunun başarının ana anahtarı olduğunu yaşayarak öğrenme fırsatım oldu. Sahanın içinde ne olursa olsun oyun düzenini korumak ve uygulamak, savunmada asla yenilmemek, şehre ve bizi maddi-manevi destekleyen insanlara zevk verecek bir basketbol oynamak, asla taviz vermeyeceğimiz kurallarımız.

Bu sezonu ve rakipleri kısaca değerlendirir misiniz?

Bu sezon diğer sezonlardan farklı olarak üst liglerdeki yabancı sayısı arttı. Bu da  bir çok kaliteli oyuncunun bölgesel lige  inmesine ve kalitenin artmasına neden oldu. Bizim şansımız olarak gördüğümüz bu sene bu ligde üst seviye olarak değerlendirilen 10 takım var ise bunların üçü ile aynı gurupta olmak. Bu baştan dezavantaj gibi görünüyor olsa da aslında daha sert ve hazır olmak adına üst guruplara giderken bizim için çok büyük avantaj sağlayacak. Bizim üstümüzde bütçelere sahip olan ve öne çıkan kaliteli rakipler olarak Bolu, Adana, Büyükçekmece, DSİ ERA , Manisa, Ankara Orman ve İTÜ sayılabilir.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı hocam?

Bu şehirde yaşıyor olmak ve buradaki basketbolun daha yukarılara, hak ettiği yere ulaşmasını sağlamak için çalışmak benim için büyük bir onur. Burada bizi yalnız bırakmayan ve her daim yanımızda olan sayın Rektörümüze ve Yönetim Kurulumuz üyelerinden sayın Osman Aydınlı’ya, Turgut Dalaman’a, Kerim Çıralı’ya, Ender Yörükoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunmak isterim. Biz Denizli gibi büyükşehir olmuş bir şehrin profesyonel liglerde birkaç takımı olması gerektiğini düşünüyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemiz öğrencilerinden  ve halkımızdan tek isteğimiz maçlarımızda bizimle birlikte olmaları. Bu yoldaki en büyük güç onlar olacak bizim için.

Etiketler: » » » »