ULUSLARARASI TEKNO GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ

zirve

Pamukkale Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülen, Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklıklar kapsamında Ulusal Ajans tarafından desteklenen,  “Uluslararası Tekno Girişimcilik Akademisi” projesi zirve toplantısı, 20-21 Ağustos tarihleri arasında Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi’nin koordinatör olarak yer aldığı, proje ortakları arasında Polonya Silesian University of Technology, Romanya University of Galati ve IPEC (International Project & Education Center)’ın bulunduğu proje, Mart 2015 tarihinde başlamış ve şu ana kadar proje ortağı ülkelerin katılımı ile Polonya Silesian Üniversitesi’nde ve Denizli’de olmak üzere iki büyük toplantı ile gençler için yaygın eğitim metotları kullanılarak Tekno Girişimcilik eğitiminin verileceği eğitim materyalleri hazırlanmıştı. Bu toplantıların ilki Aralık 2015 tarihinde Polonya’da gerçekleşmiş ve çeşitli ülkelerden 47 genç 15 gün süre ile eğitim almışlardı. Mart 2016 tarihinde Denizli’de 15 gün süre ile yine uluslararası katılımla 72 genç biraraya gelmiş ve geliştirilen eğitim modülü üzerinden proje faaliyetlerinde bulunmuşlar ve bu toplantı sonucunda 10 yeni iş fikri geliştirilmişti.

Pamukkale Üniversitesi adına Proje Yürütücüsü Prof.Dr. Bekir Sami Sazak, proje çıktılarının ulusal düzeyde yaygınlaştırılması amacıyla proje kapsamında Tekno Girişimcilik Eğitmen Eğitimi Zirvesinin gerçekleştirildiğini, zirveye katılmak için yoğun talep aldıklarını ve ülkemizin tüm bölgelerinden 150’ye yakın kişinin katıldığını belirtti. Prof. Dr. Sazak “AITE projemiz süresince Pamukkale Üniversitesi, IPEC, Politechnika Śląska ve Universitatea Dunarea de Jos Galati ortaklığında akademisyenler, uzmanlar, yaygın eğitim eğitmenleri ve gençlik çalışanları tarafından üretilen, gençlerin tekno girişimcilik eğitimini hedef alan, yaygın eğitim metotları kullanılarak tasarlanan Tekno Girişimcilik Eğitmen Kutusu’nun tanıtımı, kullanımı ve yaygınlaştırılması ile ilgili atölye çalışmamız gerçekleştirilmiştir” dedi. Proje kapsamında tasarlanan Tekno Girişimcilik Eğitmen Kutuları  tüm katılımcılara verildi.

Projenin bundan sonraki aşamaları hakkında bilgi veren proje ortağı IPEC temsilcisi Doğukan Doğan da, üretilen eğitim materyallerinin katılımcılar tarafından binlerce gence Tekno Girişimcilik Eğitimi verilmesi amacıyla uygulanacağı, elde edilecek geri dönüşler ile de son şeklinin verileceğini belirtti.

Etiketler: » »