Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden ‘Yer Bilimleri Eğitimi Projesi’

26.05.2017

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz 'in yürütücülüğünde önerilen, 'Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK 4004 (Bilim ve Toplum Projeleri) desteğiyle Pamukkale Üniversitesi tarafından ilk kez yapılacak 'Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi”, yer bilimlerine olan ilgiyi arttırmak ve katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları deneyimleri kendi öğrencileri ve çevrelerinde ulaşacakları tüm insanlara yaymalarını sağlamayı amaçlıyor. Eğitim, bu yıl 12-19 Temmuz 2017 (1.Grup) ve 02-09 Ağustos 2017 (II.Grup) tarihleri arasında Denizli ve Kula (Manisa)’da gerçekleştirilecek.

Bu sene TÜBİTAK panel değerlendirmesine giren 206 proje arasından 57 tanesinin desteklendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz, eğitim programının hedef  kitlesinin, üniversitelerdeki doktora, yüksek lisans, lisans öğrencileri ve öğretmenler olarak belirlendiğini söyledi. Eğitime, Denizli ve Ege Bölgesi olmak üzere aralarında Türkiye’nin çok çeşitli yörelerinden öğrencilerin katılacağını belirten Semiz, yer bilimlerine gönül veren öğrenciler ve öğretmenlerin birçok bilimsel aktiviteyle eşsiz bir deneyim yaşama imkanı bulacağını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Barış Semiz'in yürütücülüğünü yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Sefer Beran Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Erdal Gümüş’ün proje yardımcı uzmanlığı yaptığı eğitim programında, Pamukkale, Akdeniz ve Celal Bayar üniversitelerinden akademisyenler eğitim verecek. Sekiz gün sürecek olan kampta, yer bilimleri, çevre bilinci, deprem, fay ve jeotermal enerji eğitimi verilecek.

Kampa katılacak olan toplam 50 öğrenci ve öğretmenlerin tüm giderleri TÜBİTAK desteğiyle sağlanacak. Çürüksu (Denizli) havzasındaki, doğa harikası Pamukkale, jeotermal sistemler, eşsiz mağaralar, mermer/traverten ocakları ve Türkiye’nin en genç ve orijinalliğini en iyi muhafaza etmiş volkanik sahası özelliğine sahip Kula Jeoparkı eğitim amacıyla kullanılacak. Etkinlik sonunda proje katılımcılarına PAÜ tarafından 'Yer Bilimleri Eğitimi Sertifikası' verilecek.

Ayrıntılı bilgi için (http://www.pau.edu.tr/yerbilim/tr) sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler