Euromos Antik Kenti’nde mezun oldular

22.05.2017

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Euromos Antik Kenti’nde mezuniyet heyecanını yaşadı.

ADIM Üniversiteleri Arkeoloji Bölümleri tarafından her yıl farklı bir antik kentte düzenlenen mezuniyet töreni bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Euromos Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji Bölümleri tarafından Muğla’nın Milas ilçesinde ortak mezuniyet töreni düzenledi.

Milas – Söke karayolu üzerinde yer alan Euromos Antik Kenti’nde gerçekleştirilen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Milas Kaymakam Vekili Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Adım Üniversiteleri Birliği Rektörleri, rektör yardımcıları, bölüm başkanları, öğretim görevlileri, öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreninde Milas Folkör Araştırma Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunumu ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarında söz alan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, “ADIM Üniversiteleri Arkeoloji bölümleri mezuniyet törenleri her yıl bir üniversitenin ev sahipliğinde 2012 yılından bu yana yapılmaktadır. 2018 yılında Pamukkale Üniversitesi olarak biz ev sahipliği yapacağız. Arkeoloji Enstitüsü, ülkemizde sadece üniversitemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü dereceyle bitiren öğrencilere belgeleri Milas Kaymakamı Vekili Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek tarafından verildi.

Euromos Antik Kenti’ndeki Zeus Lepsynos Tapınağı önünde gerçekleşen tören, diğer öğrencilere belgelerinin verilmesi ve öğrencilerin tarihi mekanda keplerini havaya atmaları ile son buldu.

İlgili Haberler