ÇAMELİ’DE BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ ETKİNLİĞİ

cameli

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile diğer illerden gelen bisikletçiler hafta sonu Çameli’de düzenlenen “Çameli Sonbahar Bisiklet ve Yürüyüş Etkinliği”ne katıldılar.

Pamukkale Üniversitesi, Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesi tarafından “Çameli Sonbahar Bisiklet ve yürüyüş etkinliği” düzenlendi.

Etkinliğe PAÜ Pedalistler Topluluğu ile PAÜ Kariyer Yolcuları Topluluğu öğrencileri ile Ortaca, Dalaman, Eskişehir, Antalya, Trabzon, İzmir ve Aydın’dan gelen bisikletçiler katıldı. Konuklar, ilçede 2 gün konaklayıp, ilçenin doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu.

PAÜ öğrencileri ve diğer illerden gelen katılımcılar, gezinin ilk durağında ilçenin UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” seçilen Hayri Dev’i ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden cura ustası, daha sonra mini bir konser verdi. Ardından atölyesini gezdiren Dev, cura yapımıyla ilgili bilgiler aktardı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, etkinlik öncesi katılımcılarla bir araya gelerek kahvaltı yaptı. Büyük bir ilginin yaşandığı bisiklet ve yürüyüş etkinliği, Çameli merkezde başlayıp Kolak Gölü’nde son buldu.

Etiketler: » »