“ANADOLU’DA”

halkoyunu pau

Pamukkale Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından geleneksel hale gelen Halk Oyunları Gecesinde bu yıl “Anadolu’da “ teması işlendi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Sinan Baş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Genel Sanat Yönetmenliğini Öğr. Gör. Ramazan Teğiz’in yaptığı gösteri, iki ayrı perdede izleyicilerle buluştu.

Açılış dansı, halay, İzmir, Denizli ve Teke yöresine ait halk oyunları ile ilk perdesi tamamlanan gece, ikinci perdede Bursa, Aşuk Maşuk, Silifke, Seyirlik, Roman ve Karşılama ile sona erdi. Farklı bölümlerden 75 dansçının görev aldığı gece, izleyenler tarafından tam not aldı.

Yaklaşık iki saat süren gösteri sonunda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Sinan Baş tarafından Öğr. Gör. Ramazan Teğiz’e çiçek takdim edildi.

Etiketler: » »