Alkol ve Madde Bağımlılığı

26.04.2017

Pamukkale Üniversitesi İhtiyaç Haritası Topluluğu, “Alkol ve Madde Bağımlılığı” konulu konferans düzenledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte ilk olarak söz alan Topluluk Başkanı Gözde Temel, madde bağımlılığının günümüzün en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, topluluk olarak bu konuda bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ferda Esin Gülel ise, İhtiyaç Haritası’nın, ihtiyaç sahipleri ile destekçileri online bir platform üzerinde buluşturan bir sosyal girişim olduğunu dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Gülel, İhtiyaç Haritası’nın Türkiye’de kent ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde öğrenilmesi, harita tabanlı olarak toplanması ve bu ihtiyaçların gerekli kurum/kuruluş veya özel kişiler tarafından karşılanmasının kolaylaştırılması için bir sistem olduğunu söyledi. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinden oluşan İhtiyaç Haritası Topluluğu’nu kurduklarını belirten Gülel, son desteklerini, sokakta pet şişe toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Ayşe teyzeye gıda ve giyecek tedarikiyle verdiklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Şerife Aslan, Psikolog Çiğdem Tekkanat ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Hatice Koç konuşma yaptılar. Konferansta bağımlılık, bağımlılık yapıcı maddeler, madde kullanım nedenleri, risk faktörleri, ailelerin yapması gerekenler ve tedavi süreçleri hakkında öğrenciler bilgilendirildi. 

Etkinliğe Kızılay, Genç Liderler, Mekatronik ve Bilişim, Endüstri Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Yenilikçi Düşünce ve Farkındalık ve Fikri Mektep öğrenci toplulukları destek verdi. 

İlgili Haberler