Akademik yazarlık semineri yapıldı

08.06.2017

Pamukkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Uluslararası Dergilerde Yayın Yapmak” konulu yazar eğitimi semineri düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Wiley Yayınevi işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerde, Wiley Yayınevi Türkiye Temsilcisi Duygu Paçalı konuşmacı olarak yer aldı.  Seminere akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen eğitimde konuşan Wiley Yayınevi Türkiye Temsilcisi Duygu Paçalı, etki değeri yüksek uluslararası dergilerde yayın yapmanın püf noktalarını anlattı. Paçalı, bilimsel makale yazarken dikkat edilmesi gereken kurallar, dergi seçimi, gönderilmeye hazırlama, sunum ve değerlendirme süreci, düzeltme, yazım kuralları, etik, kabul ve ret sonuçlarına verilecek yanıtlar, uluslararası indekslerde ve açık arşivlerde görünebilirlik gibi konular hakkında bilgiler verdi.